1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Education, Sport & Multifunctional halls
  6. »
  7. Акустичен третман на училница во Бруксел, Белгија

Акустичен третман на училница во Бруксел, Белгија

Акустичен третман на училница во Бруксел, Белгија
Акустичен третман на училница во Бруксел, Белгија
Акустичен третман на училница во Бруксел, Белгија
Акустичен третман на училница во Бруксел, Белгија
Get in touch
GET IN TOUCH
Акустичен третман на училница во Бруксел, Белгија

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

DECIBEL спроведе проект за здружение во Брисел, Белгија. Koekeltech спроведува разни видови курсеви за обука во софтверски програми, графика и веб дизајн.

 

Што беше проблемот?

 

Имаше критичен проблем со резонанца во главната училница во зградата на Кокелтек. Одгласувањето влијае на разбирливоста на говорот и нивото на мотивација и на учениците и на нивните наставници.

 

Која беше целта?

 

Со цел членовите на курсот целосно да ги задржат информациите што се презентираат во текот на нивните часови, акустиката во училниците мора да биде поставена за да се олесни најдобрата средина за учење. 

 

Кое беше решението?

Локалниот партнер на DECIBEL испорача дванаесет панели за апсорпција на звук по нарачка и покриени со текстил. Дополнително, за да ги задоволат потребите на клиентот, панелите беа инсталирани на растојание од 50мм од идовите.

 

Резултатите:

 

Постигнавме задоволителни нивоа на одек и ги исполнивме очекувањата на нашиот клиент. Во училницата сега е удобно, а недостатокот на ехо ја зголемува концентрацијата и мотивацијата кај учениците и нивните наставници.

 

Досадното одекнување и тешкотиите до кои доведува веќе нема да бидат проблем за нашите клиенти, но тие ќе мора да уживаат во постигнатиот комфор во училницата и да пречекаат многу нови ученици.

 

Кога станува збор за образованието, нема простор за компромиси, но секогаш ќе има простор за акустични панели.

 

Дознајте повеќе за нашите акустични панели ОВДЕ или контактирајте не на office@decibel.mk

Related Products

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.