Get in touch
GET IN TOUCH

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. За нас
  4. »
  5. Кој сме ние

Кој сме ние

DECIBEL - звучна изолација и акустика

DECIBEL - звучна изолација и акустика

DECIBEL е бугарска компанија за инженерство и производство, основана во 2012 година во Софија. Денес, DECIBEL е еден од најголемите производители на звучна изолација и акустични решенија достапни во над 38 земји во светот.

Иновациите и научните се водечки во нашата работа. Покрај производството и развојот на системите за контрола на бучавата, ние ги дизајнираме и инсталираме нашите решенија за клиенти ширум светот. Нашите решенија вклучуваат системи за изолација на звук за домови, канцеларии и клубови; акустични материјали за студија, спални соби и хотели; звучно изолирани индустриски кабини за машини и производни линии, како и решенија за изолација на вибрации за специфична опрема за производство и возила.

Нашите клиенти и партнери ширум светот нè избираат заради краткото време на водење, софистицираниот пристап кон инженерските решенија (кои заштедуваат пари) и гаранцијата за постигнување резултати што ги даваме.

Обрнуваме посебно внимание на целиот циклус на еден проект - од дизајнот, преку производството, испораката и инсталацијата до неговото завршување со конечни контролни мерења.

Со текот на годините, нашиот тим заврши над 2700 звучни изолациони и акустични проекти за станбени згради, клубови, индустриски чилери, канцеларии, конференциски сали, па дури и засолништа за животни и јахти и доби препораки за одлични резултати и од приватни клиенти и архитекти, инвеститори, организации за управување со проекти, градежни компании, приватни и јавни организации од Бугарија, Европа и Азија.

Производствен капацитет

Производствен капацитет

DECIBEL има сопствен производствен капацитет од 2000 м2 лоциран во Ботевград, Бугарија, што нè прави еден од најголемите производители на звучна изолација и акустични материјали во Европа.

За прв пат, фабриката DECIBEL ги отвори вратите во 2014 година и започна со производство на акустични дифузери и премази со електрифицирани влакна - стадо. Во 2015 година, компанијата купи машина за сечење со брзи жици за формирање на акустични блокови. Проследено со набавка на машини за обработка на метали и ЦПУ секачи за производство на перфорирани и врежани акустични панели.

До денес, дел од производството на DECIBEL е роботизиран, додека фините детали ги прават нашите квалификувани занаетчии со прецизни раце. Фабриката е поделена на сектори за обработка на дрво, метал, текстил и производство на гипс-композитни производи.

Секојдневно од нашата фабрика се испраќаат производи за акустична и звучна изолација до 3 континенти, кои се дистрибуираат до над 20 претставници ширум светот кои ги нудат во нивните продавници и магацини.

Основачите

Основачите

Д-р Магистер Инж. Цветан Недков
Основач / извршен директор @ DECIBEL
LinkedIn Profile
Докторска теза: " Development of methods and algorithms for calculation of sound noise reduction transmissions loses of wall linings for recording studios and concert halls."

Мајстор за градежништво УАСГ, Софија

Дијана Цоневска- Недкова
Основач / CMO @ DECIBEL
LinkedIn Profile
BA International Business (German & Italian) @ European Business School London, UK
МА Brand building (English) @ New Bulgarian University, Sofia

Иновации и научен придонес

Иновации и научен придонес

Одделот за истражување и развој на ДЕЦИБЕЛ е предводен од д-р. инж. Цветан Недков со докторска теза на тема "Истражување и развој на методи и алгоритми за пресметување на загубата на пренос на партиции за концертни сали и студија за снимање". Во развојот на нови производи, ДЕЦИБЕЛ успешно соработуваше со Катедрата за физика на Универзитетот за архитектура, градежништво и геодезија, со Катедрата за радио и телекомуникации на Техничкиот универзитет во Софија и со одделот за полимерно инженерство на Универзитетот во Хемиска технологија и металургија, Софија.

Следните научни трудови подолу имаат фактор на влијание и ја потврдуваат научната природа на процесот на развој на нашите производи:

  1. Композитен систем на MUTE SYSTEM со објавени резултати на меѓународната научна конференција ICEST 2014
  2. Проектирање и производство на редуцирана комора на пригушувач за тестирање примероци во лабораторија за физика на UACEG, пријавена на научна конференција во UACEG, 2014 година
  3. Развој на индустриски пригушувачи на шеврони објавени во IJETCAS International Journal 2015
  4. Повеќеслојни композитни панели за изолација на звук за wallsидови, објавени на ЦЕМА 2015 година
  5. Развој и реализација на повеќеслоен тенок панел за намалување на звукот за постојните sидови, претставен на Меѓународна конференција - IcETRAN, Србија, 2017 година
Patents

Patents

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.