Get in touch

GET IN TOUCH

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
 1. Начало
 2. »
 3. Проекти
 4. »
 5. Offices & conference rooms
 6. »
 7. Акустични панели во професионално студио

Акустични панели во професионално студио

Акустични панели во професионално студио
Акустични панели во професионално студио
Акустични панели во професионално студио
Акустични панели во професионално студио
Акустични панели во професионално студио
Акустични панели во професионално студио
Акустични панели во професионално студио
Акустични панели во професионално студио
Акустични панели во професионално студио

Извршно резиме

На ДЕЦИБЕЛ му пристапи клиент кој сакаше да го подобри својот ново реновиран студиски простор, обезбедувајќи и акустично подобрување и допир на дизајн. Студиото, достапно за фотографирање и снимање видео, бараше прилагодено решение. По посетата на лице место и заедничките разговори со клиентот, нашиот инженерски оддел ги идентификуваше клучните простори и избра соодветни производи. Визуелизацијата на предложеното решение беше претставена на клиентот, одобрена, а потоа имплементирана преку производство и монтажа на акустични панели. Непречената и брза инсталација резултираше со тоа што клиентот беше воодушевен од готовите производи.

Опсег на работа

 • Акустичен третман за студио
 • Соработка со клиентот за да се идентификуваат просторите и акустичните потреби
 • Креирање на визуелизација за одобрување на клиентот
 • Производство и монтажа на Echo Cloud, Beelive, ACER перфорирани дрвени панели и текстилни панели

Предизвик

Предизвикот беше беспрекорно да се интегрираат акустични решенија во просторот на студиото додека ги исполнуваат естетските и функционалните очекувања на клиентот.

Решение

За да одговори на предизвикот, инженерскиот оддел на DECIBEL тесно соработуваше со клиентот, избирајќи специфични простори и производи кои се усогласени со визијата на клиентот. Избраните производи, вклучувајќи ги Echo Cloud, Beelive, ACER и Textile Panels, беа стратешки вградени за да ја подобрат и акустиката и целокупниот дизајн на студиото.

Резултат

Инсталирањето на Echo Cloud, Beelive, ACER и Textile Panels успешно ги постигна целите на клиентот за подобрена акустика и додадени дизајнерски елементи. Готовите производи го оставија клиентот многу задоволен од ажурираната и подобрена атмосфера на студиото.
Овој проект е пример за способноста на DECIBEL да испорачува приспособени акустични решенија кои беспрекорно се интегрираат со визијата на клиентот, создавајќи хармоничен спој на функционалност и дизајн.

Related Products

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.