Echo cloud acoustic baffle

Echo cloud acoustic baffle
Echo cloud acoustic baffle
Echo cloud acoustic baffle
Echo cloud acoustic baffle
Echo cloud acoustic baffle
Acoustic treatment
Acoustic treatment
Best seller
Best seller
Customisable
Customisable
Fire retardant
Fire retardant
Handmade
Handmade
Indoor use
Indoor use
Made in EU
Made in EU
Thin
Thin
T02-Caribbean Sand
T02 Caribbean Sand
T03-Todays Herald
T03 Todays Herald
T04-Coffeelandia
T04 Coffeelandia
T05-Bitter Chocolate
T05 Bitter Chocolate
T06-Rubbies are Red
T06 Rubbies are Red
T07-Violet Candy
T07 Violet Candy
T08-Baby Elephant
T08 Baby Elephant
T09-Mr. Grey
T09 Mr. Grey
T11-Nicotiana Rustic
T11 Nicotiana Rustic
T10-Lead Arrow
T10 Lead Arrow
T13-Jet Set
T13 Jet Set
T12-Frog`s Romance
T12 Frog`s Romance
T01-Black Cat
T01 Black Cat
T14-Stone Breaker
T14 Stone Breaker
T15-Soft Powder
T15 Soft Powder
T16-London Mist
T16 London Mist
T17-Smokey Eyes
T17 Smokey Eyes
T18-True Turquise
T18 True Turquise
T19-My Father`s Jacket
T19 My Father`s Jacket
T20-Chocolate Souffle
T20 Chocolate Souffle
T21-Moroccan Sun
T21 Moroccan Sun
T22-Purple Haze
T22 Purple Haze
Request A Quote
Offer for
Echo cloud acoustic baffle

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Echo Cloud Baffle е суспендиран акустичен панел кој служи за контрола на акустиката и за намалување на нивото на бучава во јавните и индустриските простори. Предноста на Echo Cloud е тоа што работи со двојна површина по единица (лице и грб). Способноста да се прилагоди растојанието до таванот им овозможува на акустичарите да ја зголемат ефикасноста на панелот при ниски фреквенции.

Echo Cloud им овозможува на дизајнерите и архитектите да го постават во различни рамнини во однос на таванот, користејќи прилагодлив систем на суспензија. За да се надополни естетскиот изглед, задниот дел од преградата може да се направи во иста или во различна текстилна боја. Примената на Echo Cloud може целосно или делумно да ја смени рамнината на таванот и да служи за прикривање на постојните комуникации на таванот.

 

Постојат два вида на системи за прицврстување за Echo Cloud. Систем за суспендирани метални јажиња или систем за фиксни метални навртки. Металниот систем за обетки се применува за да се обезбеди стабилност на акустичната преграда во простории каде што има поголема брзина на воздухот или кога се поставени во близина на вентилационите решетки.

Различните големини и богатата палета на бои им овозможуваат на архитектите и дизајнерите да ја подобрат акустиката на канцелариските простории каде што ефтерот на Echo Cloud може да стане прекрасен архитектонски акцент. Големината и распоредот на преградата може да создаде "жив" состав на таванот и може дополнително да се подобри со вградување на LED осветлување.

Акустична изведба
Downloads

Related Projects

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.