1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Hotels
  6. »
  7. Шумоизолациона бариера во хотелот Marriott, Tbilisi

Шумоизолациона бариера во хотелот Marriott, Tbilisi

Шумоизолациона бариера во хотелот Marriott, Tbilisi
Шумоизолациона бариера во хотелот Marriott, Tbilisi
Шумоизолациона бариера во хотелот Marriott, Tbilisi
Шумоизолациона бариера во хотелот Marriott, Tbilisi
Шумоизолациона бариера во хотелот Marriott, Tbilisi
Шумоизолациона бариера во хотелот Marriott, Tbilisi
Шумоизолациона бариера во хотелот Marriott, Tbilisi
Шумоизолациона бариера во хотелот Marriott, Tbilisi
Шумоизолациона бариера во хотелот Marriott, Tbilisi
Шумоизолациона бариера во хотелот Marriott, Tbilisi
Шумоизолациона бариера во хотелот Marriott, Tbilisi
Шумоизолациона бариера во хотелот Marriott, Tbilisi
Get in touch
GET IN TOUCH
Шумоизолациона бариера во хотелот Marriott, Tbilisi

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Во еден од последните проекти на Мериот, во кој учествуваше DECIBEL, успешно ја завршивме задачата поставена од клиентот. Затоа, хотелскиот ланец повторно се обрати до DECIBEL за да реши еден од актуелните проблеми на покривот на хотелот Фридом со седум везди, кој се наоѓа во срцето на главниот град Тбилиси. Во овој случај, стануваше збор за замолчување на кула за ладење сместена на покривот на најсовремен хотел.

Објектот е со димензии 10х15х5 м. Бучавата се создава од ладилниците, а нејзината звучна изолација стана наша задача. Проектот за изолација на звукот претставен на клиентот вклучуваше изградба на бариера на PZP панели, поставена на 8-метарска конструкција, формирајќи бариера околу фрижидерите. Бариерата на покривот инсталирана на овој начин, покрај својствата на звучно изолирање, постигнување резултати и добра визија, мораше да издржи и оптоварување на ветерот од 150 км на м2.

По спроведувањето на овој проект, имаше повеќе прашања од овој клиент, чија имплементација може да се погледне тука:

Related Products

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.