Get in touch

GET IN TOUCH

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. Материјали
  4. »
  5. Акустични панели
  6. »
  7. Perforated Wooden Acoustic Panels
  8. »
  9. Перфориран акустичен панел - WavO™

Перфориран акустичен панел - WavO™

Перфориран акустичен панел - WavO™
Перфориран акустичен панел - WavO™
Перфориран акустичен панел - WavO™
Перфориран акустичен панел - WavO™
Перфориран акустичен панел - WavO™
Перфориран акустичен панел - WavO™
Перфориран акустичен панел - WavO™
Перфориран акустичен панел - WavO™
Перфориран акустичен панел - WavO™
Перфориран акустичен панел - WavO™
Перфориран акустичен панел - WavO™
Перфориран акустичен панел - WavO™
Перфориран акустичен панел - WavO™
Перфориран акустичен панел - WavO™
Перфориран акустичен панел - WavO™
Перфориран акустичен панел - WavO™
Перфориран акустичен панел - WavO™
Acoustic treatment
Acoustic treatment
Best seller
Best seller
Customisable
Customisable
Indoor use
Indoor use
Made in EU
Made in EU
Original
Original
Thin
Thin
V1-Frozen Bark
V1 Frozen Bark
V2-Enchanted Oak
V2 Enchanted Oak
Request A Quote
Offer for
Перфориран акустичен панел - WavO™

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

WavO™ е дизајниран акустична панел составен од 9,7% перфориран преден дел, рамнина и основа од технички полиуретан со дебелина 50mm.

Панелот може да се монтира како единечен елемент или во композиција, па така може да се оформат цели ѕидови или паноа.

WavO™ e адаптиран и дизајниран да работи во средните и високи фреквенции од звучниот спектар. Композитната екпресивност на WavO™ овозможува безбројни комбинации и индивидуални композиции. Тенките резови на предната плоча, осветлени од вештачка или природна светлина, фрлаат дополнителни сенки врз основата, придонесувајќи за оптичка илузија на длабочината на прерфорациа.

Акустична панел WavO™ е многу погоден за акустичен третман на барови, дискотеки, ресторани, трговски центри, административни простории и хотели. Модерниот дизајн и акустичните параметри го прават идеален за подобрување на времето на реверберациа во конференциски и телеконферентни сали, канцеларии, телевизиски студиа, концертни сали, , просториите и училници, аудиологични и аудиометрични ординации.

Перфорираните панели не поседуваат својства за звучна изолација и не  се користат при звучна изолација на ѕидови.

Акустичните перфорирани панели може да се монтираат како на ѕидовите, така и по таванот на просторијата.

Препорачан начин за монтажа на панелите, е преку директно лепење со полихлорпреново или полиуретан лепило.

Коефициент на звучна абсорпција
Технички информации
МатеријалМДФ бел МАТ; технички полиуретан
БојаV01 - Frozen Bark - бела мат
Димензии500 x 500mm
Дебелинa50mm
Тежина2,14kg
Перфорација9,70%
Монтажаѕидови и тавани; преку директно лепење
Downloads

Related Projects

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.