1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Hotels
  6. »
  7. WavO во Парк хотел Москва

WavO во Парк хотел Москва

WavO во Парк хотел Москва
WavO во Парк хотел Москва
WavO во Парк хотел Москва
WavO во Парк хотел Москва
WavO во Парк хотел Москва
WavO во Парк хотел Москва
WavO во Парк хотел Москва
WavO во Парк хотел Москва
WavO во Парк хотел Москва
Get in touch
GET IN TOUCH
WavO во Парк хотел Москва

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Парк Хотел Москва се наоѓа веднаш до еден од најзелените делови на Софија - Градината Борис. Среде свеж воздух и мирна околина, хотелот нуди тивка околина за настани од секаков вид.

Почетокот на март и доаѓањето на пролетта дава нова можност да заживее застарена сала што со години беше домаќин на разни настани, како што се танцови формации, модни ревии, конференции и семинари. Имено, Сала Европа.

Тимот DECIBEL доби покана да работи на ревитализација на салата во март, започнување на проектот и јули започна со реновирање. Беа спроведени многу разговори и потребни тестови за да се создаде целокупниот концепт за дизајнирање и спроведување на акустичен проект.

Веќе стариот дух на болницата со години на гостопримство му треба заживување. Започнувајќи го овој проект, салата започнува нова фаза од своето постоење. Започнува нов живот.

Пред да се започне со проектот, во салата беше измерено времето за реакција и клиентот посака да се задржи по реновирањето. За таа цел, развиен е симулациски модел, од кој стана јасно која е потребната квадратна снимка на панелите WavO за инсталација во салата.

WavO панели, двокомпонентни панели VISTO 48 и звучна изолација POLYSOUND се специјализирани производи кои придонесуваат за акустичен третман и звучна изолација во просторијата. Дизајнот, кој ги има сите панели на MDF на wallsидови и колони, му овозможува на клиентот лесно да го отстрани оштетениот панел или целосно да го замени со друг.

Нашиот подизведувач на Дорма обезбеди и инсталира звучна изолација од вратата со подвижни елементи од 1 метар и индекс на звучна изолација од Rw = 39dB, што спречува бучава помеѓу салата Европа и конференциската сала 1 кога има случајни настани. 

И покрај тешкотиите со боите при реновирање на салата, проектот беше успешно завршен и салата Европа ги поздравува своите нови гости.

Проверете ја Галеријата за заживеаниот дух на салата Европа и станете дел од нејзината светла иднина.

Related Products

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.