1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Ресторани, барови и клубови
  6. »
  7. Звучно изолиран таван во ресторанот Sasa

Звучно изолиран таван во ресторанот Sasa

Звучно изолиран таван во ресторанот Sasa
Звучно изолиран таван во ресторанот Sasa
Звучно изолиран таван во ресторанот Sasa
Звучно изолиран таван во ресторанот Sasa
Звучно изолиран таван во ресторанот Sasa
Get in touch
GET IN TOUCH
Звучно изолиран таван во ресторанот Sasa

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

 

Рестораните Саса се популарен ланец ресторани. Еден од рестораните се наоѓа на приземјето на хотелот Радисон, Софија.

Акустичен проблем

Менаџментот на ресторанот се обрати до ДЕЦИБЕЛ со потребата да се намали бучавата. Проблемот произлегува од високите нивоа на бучава и гласната музика од ресторанот што ги вознемирува гостите на хотелот. Поради тенкиот таван на зградата, кој го одделува ресторанот од горните простории, говорот и тропањето чинии и прибор достигнуваат до горните катови. Ова ја нарушува удобноста на престојот на посетителите во хотелот „Радисон“ и доведува до негативни повратни информации од неговите гости.

По одобрување на решението предложено од ДЕЦИБЕЛ, започна инсталацијата на високо ефикасен систем за намалување на бучавата.

Решението

Решението на инженерите ДЕЦИБЕЛ е прилагодено на спецификите на проблемот. Поради оваа причина, тимот на DECIBEL го користи C-MUTE SYSTEM. Ова е иновативен производ развиен и подобрен од DECIBEL. Главниот принцип на работа на системот е користената електро-механичка аналогна маса + пролет + маса. Инженерскиот оддел на ДЕЦИБЕЛ разви специјални антивибрациони прицврстувачи DClox for за поставување на панели C-MUTE на постојниот таван.

Резултати од спроведениот проект

ДЕЦИБЕЛ го испланираше и спроведе целиот проект и ги даде посакуваните резултати.

Мерењата извршени по акустичниот третман го оставија клиентот задоволен.

Related Products

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.