1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Hotels
  6. »
  7. Звучна изолација во хотелот Мериот, Тбилиси

Звучна изолација во хотелот Мериот, Тбилиси

Звучна изолација во хотелот Мериот, Тбилиси
Звучна изолација во хотелот Мериот, Тбилиси
Звучна изолација во хотелот Мериот, Тбилиси
Звучна изолација во хотелот Мериот, Тбилиси
Звучна изолација во хотелот Мериот, Тбилиси
Get in touch
GET IN TOUCH
Звучна изолација во хотелот Мериот, Тбилиси

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Хотел Фридој, Тбилиси е луксузен хотел со седум starвезди во Грузија. Тој е дел од синџирот хотели „Мериот“, кој вклучува над 500 хотели во 60 земји. Концептот креиран од архитектите е трите хотели лоцирани - првиот од нив во срцето на градот, вториот во подножјето на планината и третиот на врвот, да бидат поврзани со гондола.

Идејата на архитектите е туристите и посетителите на градот, кои престојувале во еден од трите хотели, да можат да уживаат во неспоредливото искуство од панорамскиот поглед откриен од покриениот лифт.

На последниот кат на секој од хотелите има станици за подигање покрај претседателските апартмани.

Проблемот што нашиот клиент сфати дека ќе има е тоа што при лансирање на лифтот, тој ќе ја разбие тишината низ структурните вибрации и ќе ја разниша структурата, што ќе доведе до силен шум во најлуксузните апартмани во хотелот.

Поради оваа причина, архитектите на Мериот се обратија до DECIBEL за да го решат овој проблем. За време на проектот соработувавме со компанијата Допелмаер, која ќе го гради идниот лифт, со цел да добиеме од нив поконкретни информации и технички детали за имплементацијата на објектот. Проектот вклучува некои од најефикасните системи за звучна изолација на DECIBEL, имено Block system и MUTE SYSTEM, специјално прилагодени на стандардите и спецификите на проблемот. Ова е прв случај во историјата на DECIBEL на кој работиме паралелно во три хотели поврзани со лифт. За нас, ова беше голем предизвик, како и невиден стимул, бидејќи овој проект нема аналог во светот.

 

Последната задача што ја извршивме за ланецот Мериот, исто така, беше поврзана со подигнувањето на гондолата.

Почетната станица на лифтот е веднаш до хотелот Слобода Сквер, а во близина има станбени згради. Тимот архитекти „Мериот“ е свесен за лансирањето на лифтот и бучавата од кабините што минуваат ќе ги вознемири луѓето што живеат наоколу. Раководството на ланецот Мериот и веруваше на DECIBEL дека ќе го реши и овој проблем. Задачата што ја добивме од нив беше да ја замолчиме гондолата за во иднина да не го нарушува удобноста на луѓето што живеат во близина. DECIBEL создаде проект за акустично лекување, кој беше одобрен. Направивме намалување на бучавата во станицата и со нетрпение очекуваме да се активира лифтот за да уживаме во сработеното!

Related Products

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.