1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Ресторани, барови и клубови
  6. »
  7. Звучна изолација на ноќен клуб

Звучна изолација на ноќен клуб

Звучна изолација на ноќен клуб
Звучна изолација на ноќен клуб
Звучна изолација на ноќен клуб
Звучна изолација на ноќен клуб
Звучна изолација на ноќен клуб
Get in touch
GET IN TOUCH
Звучна изолација на ноќен клуб

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Диско и ноќен клуб Летен култ во Варна се наоѓа на шеталиштето. Дискотеката треба да ги отвори вратите пред почетокот на летната сезона 2017 година.

Акустичен проблем

За време на изградбата на ресторанот, водечките архитекти работеа со инженерскиот тим на ДЕЦИБЕЛ на дизајнот, локацијата и големината на отворите со поглед на море.

Решението

Работата на летниот култен клуб започна со симулациски модел за мерење на звучен притисок. Целта на акустичниот третман беше да се достигнат нивоата на звук што не ги вознемирува зградите лоцирани веднаш до вратата. Она што е специфично во овој случај е комбинацијата на изолација со дизајнот на ресторанот. По одобрувањето на предложеното решение, ДЕЦИБЕЛ ја презеде задачата користејќи го производот ВИСТО 48 панел за изолација, резултат на двегодишен развој на ДЕЦИБЕЛ. VISTO 48 е високо-технолошка звучно изолациска и апсорбирање на звук еластична плоча за wallsидови и тавани.

Резултати од спроведениот проект

Последниот чекор во проектот е мерење на постигнатото ниво на звук. Мерењето извршено од техничко лице на компанијата ДЕЦИБЕЛ пријави вредности што се задоволителни и се однесуваат на бугарските стандарди за бучава.

Related Products

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.