Get in touch

GET IN TOUCH

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
  1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Offices & conference rooms
  6. »
  7. Канцелариска конференциска сала за акустично подобрување

Канцелариска конференциска сала за акустично подобрување

Канцелариска конференциска сала за акустично подобрување
Канцелариска конференциска сала за акустично подобрување
Канцелариска конференциска сала за акустично подобрување
Канцелариска конференциска сала за акустично подобрување
Канцелариска конференциска сала за акустично подобрување
Канцелариска конференциска сала за акустично подобрување
Канцелариска конференциска сала за акустично подобрување
Канцелариска конференциска сала за акустично подобрување
Канцелариска конференциска сала за акустично подобрување
Канцелариска конференциска сала за акустично подобрување
Канцелариска конференциска сала за акустично подобрување
Канцелариска конференциска сала за акустично подобрување
Канцелариска конференциска сала за акустично подобрување

Зошто добрата акустика е клучна за секој канцелариски простор?

Извршно резиме

На DECIBEL му беше доверена критичната задача да ја подигне акустичната средина на раздвижената конференциска сала во корпоративниот амбиент. Конференциската сала служеше како центар за различни состаноци, и виртуелни и лично, што го прави од суштинско значење да се оптимизира нејзиниот квалитет на звук додека одржува погодна атмосфера за продуктивни дискусии. Итноста на проектот бараше брз и беспрекорен процес на инсталација за да се минимизираат нарушувањата во секојдневното работење на канцеларијата.

Опсег на работа

Опсегот на проектот опфаќаше сеопфатна проценка на акустичните недостатоци на конференциската сала и имплементација на ефективни решенија за нивно решавање. ДЕЦИБЕЛ прецизно го анализираше распоредот на просторијата, димензиите и постоечките карактеристики на звукот за да формулира приспособен пристап. Инсталирањето на акустичните панели HexyBEL се појави како оптимално решение, избрано поради нивните способности за апсорпција на звук и естетски пријатен дизајн. ДЕЦИБЕЛ беше посветена на извршување на инсталацијата со прецизност и ефикасност, обезбедувајќи минимално нарушување на канцелариското опкружување и завршена инсталација во рок од неколку часа.

Предизвик

Подобрувањето на акустиката на конференциската сала постави неколку предизвици, а главен меѓу нив е потребата да се минимизираат нарушувањата за време на процесот на инсталација. Постојаната употреба на конференциската сала за состаноци и презентации бараше решение што може брзо да се спроведе без да се прекинат тековните активности. Обезбедувањето чист процес на инсталација без бучава беше императив за одржување на продуктивноста.

 

Колку се ефикасни акустичните ѕидни панели за современи канцеларии?

 

Решение

ДЕЦИБЕЛ предложи употреба на акустични панели HexyBEL познати по нивните квалитети на апсорпција на звук и еколошки дизајн. Со хексагонални дрвени плочи со подлога од PET-Felt, овие панели нудат и естетска привлечност и акустични перформанси. За покривање на канцеларискиот ѕид, со димензии 9,54 m2 (3,88 х 2,46 m), ни беа потребни околу 30 панели (површината на PET-Felt на секој панел е 640/460 mm). Процесот на инсталација беше прецизно планиран, со повеќе опции за монтирање на панелите за да се приспособат на преференциите на клиентот и да се минимизираат нарушувањата. За да се обезбеди ефикасна монтажа на избраниот канцелариски ѕид, супер лепилото DECIBOARD беше избрано како претпочитана опција за инсталација меѓу сите 3 можни - лента, лепак или завртки.

Резултат

Поставувањето на акустичните панели HexyBEL успешно ја трансформираше конференциската сала во акустички оптимизиран простор со врвна естетика за внатрешен дизајн. Со беспрекорно интегрирање на функционалноста и елеганцијата, ДЕЦИБЕЛ испорача решение кое го подобри квалитетот на звукот и рафинираната естетика создавајќи идеална средина за продуктивни состаноци и дискусии и на крајот ја подобрува севкупната ефикасност на работното место.

 

Проверете го видеото за инсталација со тајмлапс овде:

Related Products

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.