1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Industrial & Commercial buildings
  6. »
  7. Industrial soundproofing in Magna Seating, Serbia

Industrial soundproofing in Magna Seating, Serbia

Industrial soundproofing in Magna Seating, Serbia
Industrial soundproofing in Magna Seating, Serbia
Industrial soundproofing in Magna Seating, Serbia
Industrial soundproofing in Magna Seating, Serbia
Industrial soundproofing in Magna Seating, Serbia
Industrial soundproofing in Magna Seating, Serbia
Industrial soundproofing in Magna Seating, Serbia
Industrial soundproofing in Magna Seating, Serbia
Industrial soundproofing in Magna Seating, Serbia
Industrial soundproofing in Magna Seating, Serbia
Industrial soundproofing in Magna Seating, Serbia
Get in touch
GET IN TOUCH
Industrial soundproofing in Magna Seating, Serbia

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ситуација

Magna е глобален лидер во автомобилското инженерство и дизајн. Тие произведуваат и развиваат компоненти што се користат во автомобилската индустрија и дизајнираат автомобили за најпознатите светски производители, постојано поместувајќи ги границите на иновациите и стилот.

Проблем

Беше контактиран Децибел за да помогне во решавањето на проблемот со две машини за перфорација кои произведуваат бучава од над 95 dB. Бидејќи Magna го организираше производството на линија, бучавата од овие две машини имаше огромно влијание врз сите оперативци во другите делови на фабриката.

Приод

Главната цел на DECIBEL беше да се направи решение кое ќе даде одлични акустични резултати без да се меша во функционалната работа на опремата за перфорирање. Инженерите на децибели предложија куќиште без таван и со мали пробивања на секоја страна за производната линија. Куќиштето е направено од галванизиран челик, перфориран на внатрешните површини за да се обезбеди голема апсорпција.

Посебен предизвик

Најголемиот предизвик беше да се дизајнира решение кое ќе одговара на многу тесен простор и сепак ќе обезбеди одлични акустични перформанси.

Резултати

По инсталацијата, резултатите беа очигледни. Повратните информации од производствениот персонал кој работи на блиските машини се многу позитивни и нивото на бучава низ целата фабрика е намалено

Related Products

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.