1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Offices & conference rooms
  6. »
  7. Акустични удари во IT канцеларија

Акустични удари во IT канцеларија

Акустични удари во IT канцеларија
Акустични удари во IT канцеларија
Акустични удари во IT канцеларија
Акустични удари во IT канцеларија
Акустични удари во IT канцеларија
Акустични удари во IT канцеларија
Акустични удари во IT канцеларија
Акустични удари во IT канцеларија
Акустични удари во IT канцеларија
Get in touch
GET IN TOUCH
Акустични удари во IT канцеларија

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Интервју за приказната за проектот.

Прашање: Што го доведе клиентот до DECIBEL?

Одговор: Добивме повик од нивниот водечки дизајнер, работејќи на новите канцеларии за нашите клиенти. Таа имаше јасна идеја за тоа што тие сакаа и рок од само 4 недели.

Прашање: Каков беше вашиот прв разговор?

Одговор: Тие имаа многу јасна идеја за тоа што сакаат и ни испратија детално истражување со барање за нестандардни големини и начини на инсталација што не сме ги правеле порано. Беше јасно дека само ние успеавме да испорачаме ваков вид акустично решение со нестандардни висечки панели и огромни партиции за нивните работни маси за само четири недели.

Прашање: Што сакаше да постигне клиентот?

Одговор: Главниот приоритет беше изгледот на акустичните материјали. Како што можете да видите на сликите од проектот, канцелариите се луксузно завршени во модерен и живописен стил. Компанијата работи во областа на спортско обложување и повеќето од нејзините вработени се млади луѓе, така што дизајнот на канцелариите мораше да го одразува ова.

Второ, се разбира, акустичните квалитети. Во голема канцеларија на отворен простор, ние се стремиме да покриеме најмалку 30% од површината со акустични панели. Беше предизвик со овој дизајн и ова позиционирање на панелите за да се покрие областа што беше потребна за да се постигне хармонично акустично опкружување.

Прашање: Дали имало какви било барања за дизајн и боја?

Одговор: Нашиот клиент имаше многу специфични барања за дизајн и боја што можете да ги видите во готовиот проект. Успеавме да направиме нестандардни висечки панели и екрани за бироа во точни големини и бои избрани од дизајнерот.

Прашање: Дали имаше какви било предизвици во производството на нарачаните производи?

Одговор: ДА! Дефинитивно, затоа што ова беа 65 раздвојувачи на биро што треба да се инсталираат за помалку од четири недели. Покрај тоа, нивните димензии беа двојно повеќе од стандардните димензии што ги нудиме. Покрај тоа, моравме да сфатиме како да ги направиме одржливи за времето што претстои, за да не се оддалечуваат со текот на годините поради нивната голема големина.

Прашање: Дали имало технички особености за време на инсталацијата?

Одговор: Да, мораше да ги инсталираме сите виси панели со внатрешноста веќе завршена и работните станици инсталирани под нив. Ова создаде некои потешкотии, бидејќи прицврстувањето до таванот на одредени места беше тешко со веќе инсталираниот мебел. Од друга страна, ова ни даде можност да уживаме во погледот кога го завршувате дизајнот со акустични висечки панели дури и за време на инсталацијата :)

Прашање: Кои се повратните информации за акустиката по инсталирањето на панелите за обесување и сепараторите на бирото DECIBEL?

Одговор: Дизајнерот за внатрешни работи и претставниците на компанијата се многу задоволни од резултатот. Се надеваме дека вработените кои ќе работат во канцеларијата наскоро ќе уживаат не само во фантастичниот нов ентериер во канцеларијата, туку и во одличното акустично опкружување.

Related Products

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.