1. Начало
 2. »
 3. Проекти
 4. »
 5. Homes
 6. »
 7. Акустични панели во дневна соба

Акустични панели во дневна соба

Акустични панели во дневна соба
Акустични панели во дневна соба
Акустични панели во дневна соба
Акустични панели во дневна соба
Акустични панели во дневна соба
Акустични панели во дневна соба
Акустични панели во дневна соба
Акустични панели во дневна соба
Акустични панели во дневна соба
Get in touch
GET IN TOUCH
Акустични панели во дневна соба

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Клиентот бараше акустичен третман за нивната дневна соба за да го подобри квалитетот на звукот и да ги минимизира рефлексиите. Со предност за слушање музика, тие сакаа решение што ќе ја оптимизира акустиката на просторот. По спроведувањето на темелни проценки и симулации, смисливме план за третман, фокусирајќи се првично на ѕидот зад звучниците.

 

Како ДЕЦИБЕЛ го подобри акустичниот амбиент во дневната соба?

Опсег на работа

 • Консултација со клиентот во врска со потребите за акустичен третман.
 • Спроведување акустични симулациски истражувања за проценка на просторот.
 • Соработка со клиентот за да се одредат преферираните материјали и областите за третман.
 • Планирање на третман во две фази: адресирање на ѕидот зад мониторите во првата фаза и потенцијален иден третман на таванот и трпезаријата во втората фаза.
 • Визуелизација на предложените решенија за третман.
 • Изработка и монтажа на дрвени панели за акустична обработка.

Предизвик

Главниот предизвик беше да се оптимизира акустиката на дневната соба додека се одржува нејзината естетска привлечност. Дополнително, третирањето на комбинираниот простор за живеење и трпезарија постави размислувања за севкупниот волумен и потенцијалните идни потреби за третман.

 

Кои чекори беа вклучени во обработката на дневната соба со бели дрвени панели WAVO?

Решение

По внимателно разгледување и симулации, препорачавме ѕидот зад екранот и звучниците да се третираат со дрвени панели како почетна фаза на акустична обработка. Овие WAVO бели дрвени панели беа избрани поради нивните својства на апсорпција на звук и визуелна привлечност. Одлуката за третман во фази овозможи флексибилност и обезбеди ефективни резултати додека ја одржува саканата естетика на просторот.

Користени производи

 • WAVO White Wooden Panels: Избрани поради нивните својства на апсорпција на звук и естетска привлечност, овие панели обезбедија ефективно решение за минимизирање на рефлексиите и подобрување на квалитетот на звукот во дневната соба.

Резултат

Завршувањето на првата фаза од акустичниот третман значително го подобри квалитетот на звукот во дневната соба, обезбедувајќи попријатно слушање за клиентот. Естетското подобрување на дрвените панели додаде стилски допир во просторот, усогласувајќи се со визијата на клиентот за нивната дневна област. Додека втората фаза од третманот останува да се разгледа во иднина, клиентот изрази задоволство од првичните резултати и со нетрпение очекува дополнително да ја подобри акустиката на нивниот простор.

Related Products

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.