Square Raster Absorber
Square Raster Absorber
Square Raster Absorber
Square Raster Absorber
Square Raster Absorber
Square Raster Absorber
Square Raster Absorber
Acoustic treatment
Acoustic treatment
Guaranteed result
Guaranteed result
Indoor use
Indoor use
Made in EU
Made in EU
Thin
Thin
Uncompressed
Uncompressed
Request A Quote
Offer for
Square Raster Absorber

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Square Raster Absorber

Нуди добри алтернативни резултати при апсорпцијата на фрекфенции од среден и висок опсег. Апликацијата на овој елемент во телевизиски и радио студија гарантира висока класа на акустичи решенија при екстремно разумни цени. Другата предност во процесот на апликација е тоа што, кога елементите се монтираат еден до друг жлебовите остануваат скриени, па така дупките можат да бидат искористени како простор за кабели.

Предности на акустичниот панел:

-иновативен дизајн
-добри акустични пропорции
-лесен за монтирање
-различни методи за монтажа

Примена: конференциски и телеконференциски сали, call центри, телевизиски и радио студиа, студиа за снимање на музика, соби каде што се обработува музика, сали за и музички проби, јавни простори, концертни сали и училници.

Монтажата е со полиуретански или полихлориран лепак, одговара за ѕидови и тавани.

Коефициент на звучна апсорпција
Технички податоци
Материјал:полиуретанска пена
Густина:25 kg./m3 (ISO 845)
CDH Harness 40 %1.5 kPa (ISO 3386)
Боја:темно сива
Димензии на плочата:50 x 50 cm
Plate thickness:7.5 cm
Тежина:490 gr./plate
Реакција на оган:BS 5852 Crib 5
Downloads

Related Projects

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.