Sharp™ Bass Trap
Sharp™ Bass Trap
Sharp™ Bass Trap
Sharp™ Bass Trap
Sharp™ Bass Trap
Acoustic treatment
Acoustic treatment
Guaranteed result
Guaranteed result
Indoor use
Indoor use
Made in EU
Made in EU
Uncompressed
Uncompressed
Request A Quote
Offer for
Sharp™ Bass Trap

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sharp Bass Trap предлага значителна звучна апсорпција во ниските фреквенции - басовите и е одлично дополнување на основната акустична обработка на специјализираните простории. Sharp Bass Trap се користи за намалување на т.н. "boom" ефект кој го маскира доброто слушање на средни и високи фреквенции.

- Иновативен и атрактивен дизајн  
- Ефикасна звучна апсорпција на ниските фреквенции 
- Лесен за монтажа  
- Лесен за одржување и прекројување

 

Примена: конференциски и телеконференциски сали, Call центри, телевизиски и радио студиа, издавачки студиа, простории за обработка на звук, репетициски сали, музички сали, јавни простории, концертни сали и др.

Монтажа: лепење со полиуретан или полихлорпреново лепило;

Коефициент на звучна апсорпција
Технички информации
Материјал:полиуретанска пена
Густина:28 kg. / M3 (ISO 845)
Цврстина: 40%2.8 kPa (ISO 3386)
Боја:темно сива
Димензии на елементот:25 x 25 x 50 cm и 25 x 25 x 100 cm
Дебелина:18 cm
Тежина:470 gr. // 940 gr. за елемент
Класа на непродорно:BS 5852 Crib 5
We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.