1. Начало
  2. »
  3. Материјали
  4. »
  5. Акустични панели
  6. »
  7. Perforated Wooden Acoustic Panels
  8. »
  9. Circulo™ Panel - Перфориран акустичен панел

Circulo™ Panel - Перфориран акустичен панел

Circulo™ Panel - Перфориран акустичен панел
Circulo™ Panel - Перфориран акустичен панел
Circulo™ Panel - Перфориран акустичен панел
Circulo™ Panel - Перфориран акустичен панел
Circulo™ Panel - Перфориран акустичен панел
Circulo™ Panel - Перфориран акустичен панел
Circulo™ Panel - Перфориран акустичен панел
Circulo™ Panel - Перфориран акустичен панел
Circulo™ Panel - Перфориран акустичен панел
Circulo™ Panel - Перфориран акустичен панел
Circulo™ Panel - Перфориран акустичен панел
Circulo™ Panel - Перфориран акустичен панел
Circulo™ Panel - Перфориран акустичен панел
Acoustic treatment
Acoustic treatment
Best seller
Best seller
Customisable
Customisable
Indoor use
Indoor use
Made in EU
Made in EU
Original
Original
Thin
Thin
V1-Frozen Bark
V1 Frozen Bark
V2-Enchanted Oak
V2 Enchanted Oak
Request A Quote
Offer for
Circulo™ Panel - Перфориран акустичен панел

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Circulo™ Panel е перфориран акустичен панел, тестиран и создаден од DECIBEL и гостинот дизајнер JChernaev. По бројни акустични тестови и симулации тимот од инженери на DECIBEL, достигнува  оптималната форма, ширина и длабочина на процепите на лицето, со цел да оствари максимална звучна абсорпција на 400 Hz. Дизајнот е спроведен на база на направени акустични тестови и комбинира напредна стилиска композиција на звучен бран на класичната боја на дрво даб.

Модерниот и стилски Circulo™ Panel е погоден за комбинација, како во современи ентериери, така и во повеќе класични стилови. Тенкиот рез на предната плоча, осветлен од вештачка или природна светлина, фрлаат дополнителни сенки врз основата, придонесувајќи за оптичка илузија на длабочина на концентрични перфорација. Панелот може да се монтира како единечен елемент или во комбинација, со цел да да оформи цели ѕидови или паноа. Елегантниот дизајн создава исклучителни визуелни ефекти врз ѕидовите на кои е монтиран.

Перфорираните акустични панели се погодни за акустичен третман на установи, трговски центри, хотели, канцеларии, концертни сали и училници. Акустичното третирање со перфорирани акустични панели ја подобрува акустична удобност во просториите и ги прави повеќе пријатни за живеење или престој.

Circulo™ Panel е погоден за употреба во простории во затворен простор, како на ѕидовите, така и на таванот.

Монтажата на панелите се одвивапреку директно лепење но потребно е претходно чистење на ѕидот со влажна крпа. Лепилото за монтажа е полиуретан , достапно за нарачки од DECIBEL.

DECIBEL нуди и посебен систем за монтажа прикачен на задната страна на панелот, кој ја олеснува монтажата и заштедува од времето на сушење.

Коефициент на звучна абсорпција
Технички информации
МатеријалМДФ со природен фурнир; технички полиуретан
БојаV02 - Enchanted Oak
Димензии500 х 500mm
Дебелина50mm
Тежина2,14kg
Перфорација10,00%
Монтажаѕидови и тавани; преку директно лепење
Downloads
We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.