1. Начало
 2. »
 3. Проекти
 4. »
 5. Music and voice studios
 6. »
 7. Инсталација на акустични панели во познато радио студио

Инсталација на акустични панели во познато радио студио

Инсталација на акустични панели во познато радио студио
Инсталација на акустични панели во познато радио студио
Инсталација на акустични панели во познато радио студио
Инсталација на акустични панели во познато радио студио
Инсталација на акустични панели во познато радио студио
Инсталација на акустични панели во познато радио студио
Инсталација на акустични панели во познато радио студио
Инсталација на акустични панели во познато радио студио
Инсталација на акустични панели во познато радио студио
Инсталација на акустични панели во познато радио студио
Инсталација на акустични панели во познато радио студио
Инсталација на акустични панели во познато радио студио
Инсталација на акустични панели во познато радио студио
Get in touch
GET IN TOUCH
Инсталација на акустични панели во познато радио студио

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Како ДЕЦИБЕЛ го ажурираше ова познато радио студио?

Извршно резиме

ДЕЦИБЕЛ се впушти во трансформативен проект со реномирано радио студио, со цел да ја надгради акустиката на нивните радиодифузни простори. Нашиот тим имаше задача да ја подобри јасноста и естетиката на говорот, а ние испорачавме сеопфатно решение користејќи текстилни и еко-филм панели. Ова решение постави нов стандард за студиска акустика и ние сме горди што бевме дел од него.

Опсег на работа

 • Консултации на лице место за да се проценат потребите за акустичен третман
 • Колаборативни дискусии со клиентот и дизајнерите за финализирање на распоредот и изборот на панелите
 • Препорака на текстилни панели со различна дебелина за оптимална фреквентна покриеност и 3D ефект
 • Интеграција на црвена и сива шема на бои за визуелно привлечен и лесен за одржување
 • Употреба на акустична филц за области каде текстилните панели не беа изводливи, обезбедувајќи целосна покриеност
 • Завршување на проектот во тесна временска рамка од 2 недели, покажувајќи екстремна ефикасност и агилност.

Зошто акустиката е толку важна за радио студијата?

Предизвик

Главната тешкотија беше дизајнирање простор оптимизиран за звук за преноси во живо и снимања во радио студиото. Бидејќи јасноста на говорот беше од најголема важност, решението мораше ефикасно да ги намали ехото и одекот, а истовремено да се придржува до естетските преференции на студиото.

Решение

DECIBEL создаде приспособено решение за решавање на акустичните проблеми со користење на текстилни и еко-филм панели кои беа поставени стратешки. Панелите беа со различни дебелини за да се осигура дека сите фреквенции се опфатени сеопфатно. Шемата на бои и финишот беа избрани за да го надополнат визуелниот идентитет на студиото. Употребата на акустична филц во одредени области обезбеди максимална покриеност и перформанси.

Резултат

Имплементацијата на акустичните панели на DECIBEL го трансформираше радио студиото во акустички супериорен простор, подобрувајќи ја јасноста на говорот и минимизирајќи ги несаканите рефлексии на звукот. Клиентот изрази задоволство од исходот на проектот, истакнувајќи го извонредното подобрување во квалитетот на звукот и естетската привлечност на студиото. Со повеќе локации предвидени за реновирање, успехот на овој проект ја нагласува репутацијата на DECIBEL како лидер во акустична извонредност.

 

Видеото за завршениот проект погледнете го ТУКА:

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.