За нас

Удобниот живот е еден од врвните приоритети на современиот човек. Со задоволување на нашите основни потреби за домаќинства, почнуваме да обрнуваме поголемо внимание на оние фактори што ќе го направат нашето задоволство од постоењето.

Во 2012 година, близок тим на млади инженери создаде DECIBEL со мисија да го подобри квалитетот на спиењето, одморот и работната околина на своите клиенти, обезбедувајќи им траен комфор. Марката нуди иновативни решенија во форма на производи и услуги насочени кон звучна изолација и акустика.

Со текот на годините, DECIBEL се специјализира во консултации, дизајнирање, производство и инсталирање на акустика и звучна изолација, нудејќи целосен асортиман на услуги. На овој начин, обезбедува сигурност за своите клиенти и транспарентност во брз и динамичен процес на работа. Ова е она што го прави DECIBEL најбрзорастечката акустична компанија во светот.
Марката располага со високо-технолошка фабрика за производство, каде роботите произведуваат овластени производи според европски стандарди.

Поради својот динамичен развој, DECIBEL брзо се етаблираше на европскиот и азискиот пазар, нудејќи им на своите клиенти услуги за звук и акустика не само во нивниот дом, туку и во канцеларии, студиски звуци, кина, ресторани и хотели.

Mission 

Our mission is to improve the quality of sleep, rest and work of as many people as possible.

Vision 

Classical soundproofing and acoustics have limitations. We develop the future of soundproofing and acoustics trough science and innovation.

Culture

We believe that acoustic consultancy, product development & production, installation and result verification should be all done under one roof.  Why? Because only by closing the cycle, from the drawing board to the end measurements on site, one can be 100% sure that the results achieved are real and can meet the highest expectation of the user. 

And yes, we know this is unconventional, but we never were conventional. 

TEAM

Blitz interview
PhD. M.Sc.Eng. Tsvetan Nedkov
Основач / партнер @ DECIBEL

Д-р. Акустичен инженер со д-р. Теза „Истражување и развој на методи и алгоритми за пресметување загуба на преносот на партиции за концертни сали и студиски за снимање“ @ ТУ, Софија.

Инженер за градежништво на м-р @ UACEG, Софија

 

Blitz interview
Дијана Цоневска
Основач / партнер @ DECIBEL

BA International Business (German & Italian) @ European Business School London, UK

МА Brand Building (English) @ New Bulgarian University, Sofia 

Blitz
Blitz interview

Јас сум: Јас
Го сакам: животот
Звук или Бучава: Музика
Миленичиња: Уште никој
Најважниот gadget: Слушалките
Меморија со поглед: На плажа
Инспирација: Природата
Можете да ме запознаете: Неочекувани места
Ако можев да пуштам музика на целиот свет, тоа би било: Хаус музика
Ако не беше акустика, јас ќе: правам згради

Eng. Rayno Naumov
Главен инженер @ DECIBEL
Blitz
Blitz interview

Јас сум: одговорен и креативен
Сакам: предизвик со тешко решение
Звук или бучава: Бучава
Домашно милениче: бебе
Најважниот гаџет: „Виндоус“, „Гугл“, „копирање“ / „паста“
Меморија со поглед: Кантонски лифт, Гуангжу, Кина
Инспирација: Универзален хаос
Можете да ме запознаете: Додека јас надгледувам некого :)
Ако можев да свирам музика низ целиот свет, тоа би било: Роксет
Да не беше за акустиката, јас би: ја создал

Boiko Bonev
Директор Продукција @ DECIBEL
Blitz interview
Kaloyan Ivanov
Директор продажби @ DECIBEL
Blitz
Blitz interview

Јас сум: човек со неколку зборови
Сакам: да патувам
Звук или Бучава: звук
Миленичиња: немам
Најважниот gadget: мојот smart телефон
Меморија со поглед: Лас Вегас од хеликоптер
Инспирација: Јас след 10 години
Можете да се запознае со мене: со назначување
Ако можев да свирам музика на целиот свет, тоа би било: Queen
Ако тоа не беше акустика ќе: Изградба на Start-up

Alex Gogoladze
Директор за продажба на извоз @ DECIBEL
Blitz interview
Georgi Marinov
Sales Specialist @DECIBEL
Blitz
Blitz interview

Јас сум: слушател
Сакам: да бидам околу луѓе
Звук или Бучава: глас
Домашно милениче: мачка
Најважниот гаџет: швајцарски нож
Меморија со поглед: Заливот на Варна
Инспирација: Дејвид Мичел
Можете да ме запознаете: во планините
Ако можев да пуштам музика на целиот свет, тоа би било: Рио Фукуи
Да не беше акустика, јас би: ги бркал брановите

Dimitar Dimitrov
Специјалист за продажба на извоз @ DECIBEL
Blitz interview
Dmytro Kovalchuk
Специјалист за продажба на извоз @ DECIBEL
Blitz interview
Nikolay Samardzhiev
Blitz interview
Emanouil Angelov
Marketing @DECIBEL
Blitz interview
Eng. Bilyana Marinova
Blitz interview
Eng. Martina Todorova
Project Engineer @ DECIBEL
Blitz interview
Eng. Deyvid Hristov
Инженер претпродажба @ DECIBEL
Blitz interview
Diana Tsanova
Менаџер финансии @ DECIBEL
We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.