Дизајнери и акустични панели BEELIEVE во LIDL, Хрватска

Акустичниот третман на просториите за состаноци е еден од предусловите за нивниот дизајн. Акустичните колеги од Загреб нè контактираа за да ги произведеме акустичните панели што им беа потребни за одредено место. Тие ја дизајнираа зградата на канцеларијата LIDL во Загреб, исполнувајќи ги акустичните стандарди. Акустичен третман е потребен за да се намали времето на реакција и да се подобри акустичната удобност во просториите за состаноци и ходниците. Колегите го пресметале потребниот квадратура за да постигнат време за реагирање дефинирано со нивните стандарди.Тие бараа ДЕЦИБЕЛ да ги произведе акустичните панели, избирајќи го BEELIVE дизајнерот на акустична плоча за лекување на нивните простории.

BEELIVE панелот беше развиен од тимот на ДЕЦИБЕЛ, при што неговото јадро е високоефикасен, техничен полиуретан со отворено клетки, особено ефикасен во опсег од 400-650 Hz, што е најкарактеристично за човечкиот глас. Дизајнот и боите на панелите се целосно прилагодени на ентериерот на зградата, со што естетски го надополнуваат.

По инсталирањето на BEELIVE акустичните панели за дизајн, нашите колеги акустика контактираа со нас за да го споделиме пријавениот резултат. Тие ги постигнаа своите предвидени вредности за реакција, ни испратија слики од монтираните панели и се пофалија како можеа да придонесат за нивниот уште поубав стил на дизајнирање на ентериер со BEELIVE панелите.

Во случај да ви треба помош при дизајнирање и реновирање на акустичните удобности во вашите згради и сали, ние остануваме на ваше располагање и со задоволство ќе придонесеме за нивно подобрување.

Галерија

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.