Проблем со акустика во IT Security канцеларијата

“A-Line” е компанија која работи во областа на ИТ сексуалноста. Локацијата на нивната нова канцеларија е Софија, Бугарија. При создавање на пријатно работно опкружување за вработените, компанијата наоѓа силен звучен проблем на два од работните места. Се состои од исклучително високи нивоа на реаверзија.

A-Line” го идентификува проблемот и ја разбира опасноста од тоа да се меша во работното опкружување во просториите. За таа цел, компанијата се обраќа до DECIBEL за решение.

Испратено е барање за акустичен третман со дизајн ориентација на две канцелариски простории. DECIBEL реагира брзо и подготвува индивидуален проект за неколку типа на третман на таванот и wallидовите. За време на планирањето и подготовката на понудата, потребни се неколку посети на дадената страница за да се изврши дадената наредба што е можно побрзо.

Theидовите на двете канцеларии се третираат со 53 панели од акустичен текстил од 50х50х5 см. На таваните се поставени 10 парчиња хоризонтални тампони со димензии 100х50см.

Целиот проект DECIBEL успева да планира и изврши во краток период од една недела, што го остава клиентот задоволен.

Галерија

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.