Звучна изолација Decibel Block System™

1. Тип на Wallид
2. Здолниште со лента со СБР
3. Вибро закачалки ПИ мини
4. Поддршка на градежништвото
5. Вид на акустично полнење
6. Површина со висока густина
7. Вид на изолационен мембрана
8. Завршна обработка на гипс картон

Product Overview

Decibel Block System™ е високоефикасен безшумен систем наменет за вертикални елементи (ѕидови). Во зависност од степенот на ефикасност може да биде монтиран со дебелини од 70 мм до 200 мм. Клучни елементи за неговата ефикасност се плочите од технички полиуретан - Decibel Acoustic Foam со специјално дизајнирана геометрија. Виско - еластичната мембрана, поставен помеѓу цврстите плочи дополнително ги зголемува  својствата за звучна изолација во фрекфенциски спектар од 2000 до 4000 Hz, каде човечкото уво е почувствително. Погоден е за средни и високи нивоа на звук од воздушна бучава.

Состав на системот

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.