Бокс за изолација на звук DECIBEL AL®

Преглед на производот на DECIBEL АL®

DECIBEL AL® 300 и DECIBEL AL® 600 се единствен систем за слабеење на лувер. Лујверите се изработени од челични лимови, исполнети со материјал кој апсорбира звук и едностран капак од перфориран метален лим.

Стандардните големини на кутијата се 300 х 1000 х 1000мм. или 600 х 1000 х 1000мм. Ова ги прави пригушувачите лесни за инсталирање на фасадните отвори или закачени на потпорна метална конструкција. Тие исто така може да се чуваат како самостојни амортизери на screenидот на екранот. DECIBEL AL® 300 и DECIBEL AL® 600 се користат главно во моторни простории, отвори за вентилација, простории за генератори на електрична енергија, котлари, кули за ладење или други индустриски или HVAC системи.

DECIBEL AL® е изработен од галванизирана или обложена во прав метална рамка и модуларни делови, вклучително и предни панели кои изолираат звук и апсорбираат звук. Крилјата се изработени од галванизиран лим со завршница од перфориран лим и полнење на материјал кој апсорбира звук.

 

Примена и големини

Звучно-изолационите снопови DECIBEL AL® се дизајнирани за ситуации кога мора големи количини на воздух
проток низ лувер и каде што просторот за инсталација е ограничен. Ова вклучува куќишта, напојувања и системи за ладење / греење.
Постојат две стандардни големини на ролетни за изолација на звукот DECIBEL AL® (300 и 600), секоја со свои карактеристики во однос на звучната изолација, длабочината на инсталацијата и волуменот на воздухот. DECIBEL AL® може да се произведува и во нестандардни големини.

Стандардни димензии на DECIBEL AL®

300 х 1000 х 1000 mm.;
600 х 1000 х 1000 mm.;

(Нестандардни димензии достапни на барање)

Материјал: Галванизиран челик;
Перфориран лим;
Акустичен материјал кој апсорбира звук;
Алуминиум
Заврши и бои: во РАЛ
Својства:

Отпорни на дожд и снег

Мала длабочина на инсталација

Лесно е да се инсталираИнсталација: Со директно прицврстување со завртки или на рамка за инсталација;
Спецификите на инсталацијата се одредуваат според техничките карактеристики на проектот.

 

 

 

Акустична изведба на DECIBEL AL® според EN ISO 140-1: 1997

Галерија

Поврзани проекти

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.