Бокс за изолација на звук DECIBEL AL-R®

Преглед на производот на DECIBEL АL-R®

Акустичните ловери Модел AL-300-R® и AL-600-R® се единствен систем за слабеење на лувер. Лулверите се изработени од челични лимови, исполнети со материјал за апсорбирање на звук и едностран капак со перфориран метален лим. Овој модел е мешавина на добра акустична изведба и аеродинамички карактеристики. DECIBEL AL-R® моделот се разликува од стандардните звучни изолациони лулери DECIBEL AL-300® и DECIBEL AL-600® со својата аеродинамична форма на луфовите. Овој облик на јоргани придонесува за подобар проток на воздух.

Стандардните големини на кутијата се 600х1000х1000 или 300х1000х1000. Ова го олеснува поставувањето на придушувачите на отворање на фасади или закачување на метална конструкција. Тие исто така може да се чуваат како самостојни амортизери на screenидот на екранот. DECIBEL AL-300-R® и AL-600-R® се користат главно во моторни простории, отвори за вентилација, простории за генератори на електрична енергија, котлари, кули за ладење или кој било друг индустриски или HVAC систем.

Прилагодените лузни може да се произведуваат од алуминиум (перфориран лим е галванизиран челик).

Примена и големини

Звучно-изолационите снопови DECIBEL AL-R® се дизајнирани за ситуации кога мора големи количини на воздух
проток низ лувер и каде што просторот за инсталација е ограничен. Ова вклучува куќишта, напојувања и системи за ладење / греење.
Постојат две стандардни големини на ролетни за изолација на звукот DECIBEL A-RL® (300 и 600), секоја со свои карактеристики во однос на звучната изолација, длабочината на инсталацијата и волуменот на воздухот. DECIBEL AL-R® може да се произведува и во нестандардни големини.

Стандардни димензии на DECIBEL AL®

300 х 1000 х 1000 mm.;
600 х 1000 х 1000 mm.;

(Нестандардни димензии достапни на барање)

Материјал: Галванизиран челик;
Перфориран лим;
Акустичен материјал кој апсорбира звук;
Алуминиум
Заврши и бои: во РАЛ
Својства:

Отпорни на дожд и снег

Мала длабочина на инсталација

Лесно е да се инсталираИнсталација: Со директно прицврстување со завртки или на рамка за инсталација;
Спецификите на инсталацијата се одредуваат според техничките карактеристики на проектот.

 

Акустична изведба на DECIBEL AL-R® според EN ISO 140-1: 1997

Поврзани проекти

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.