1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Homes
  6. »
  7. Звучна изолација на луксузни апартмани, Софија 2021.

Звучна изолација на луксузни апартмани, Софија 2021.

Звучна изолација на луксузни апартмани, Софија 2021.
Звучна изолација на луксузни апартмани, Софија 2021.
Звучна изолација на луксузни апартмани, Софија 2021.
Звучна изолација на луксузни апартмани, Софија 2021.
Звучна изолација на луксузни апартмани, Софија 2021.
Get in touch
GET IN TOUCH
Звучна изолација на луксузни апартмани, Софија 2021.

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Бучното загадување станува сè поголем проблем и има зголемено влијание врз здравјето и спиењето на жителите на големите градови. Во нашиот главен град, мерните места за минатата година објавија дека над 60% од урбаните области се наоѓаат во бучна средина, достигнувајќи просечни дневни индекси од 58 dBA и 77 dBA.

 

Нивото на бучава околу 50-60 dBA, негативно влијае на нервниот систем и ја нарушува работата и одморот.

 

Во 2020 година претприемачот и сопственик на R&R apartments одлучи да обнови стара зграда од 1980 година на улицата Чаталџа во центарот на главниот град и дека ќе создаде изнајмени сервисирани станови од висока класа Неговата идеја е дека покрај понудените бутик услуги, тој на своите клиенти ќе им понуди и акустична удобност и доверливост од висока класа. Услуга која ретко се нуди, дури и во фенси хотели, но се повеќе ја бараат луѓе кои го ценат квалитетот на нивниот сон и не сакаат да бидат вознемирени или вознемирувани од околните жители.

 

Задачата на сопственикот беше да постигне максимално ниво на звучна изолација помеѓу становите. Во овој случај, максималната звучна изолација значеше дека што и да се случува во стан, не треба да го слуша никој од соседството. Музика, говор, гласни разговори во малите часови од денот требаше да бидат можни за некои клиенти во R&R apartments, но не на штета на удобноста на другите клиенти.

 

Покрај звучната изолација помеѓу становите, клиентот инсистираше и на акустична удобност во просториите. Тој побара елиминација на ехото и максимално чувство на осаменост и пријатност.

 

Нашата работа на проектот вклучуваше избор на најсоодветни материјали за звучна изолација и инсталација. По завршувањето на градежните и завршните работи, го завршивме проектот со инсталација на акустични текстилни wallидни панели со висок индекс на апсорпција на звук. Инсталирани на вистинските места на theидовите зад креветите и на wallsидовите зад телевизорите, акустичните панели го надополнија ефектот на звучната изолација инсталирана во идовите.

 

Моментот на вистината се јавува при спроведување контролни мерења за постигнатиот резултат. За таа цел, пресоздадовме вистинска секојдневна ситуација. Го зголемивме нивото на телевизорот во еден од апартманите до максимум и измеривме ниво од 80 dBA. Отидовме во соседниот стан за да го снимиме нивото на звук што минува. Ние измеривме ниво на бучава од 25 dBA (10 dBA под нормата за мирен сон). Се обидовме со уши да ја слушнеме бучавата од телевизорот во соседната просторија, но не можевме. Резултатот од комбинацијата на звучна изолација и акустичните панели ги надмина очекувањата на нашиот клиент и во нашето портфолио снимивме уште еден совршено изведен проект.

 

На сопственикот на R&R apartments им посакуваме полни станови и задоволни клиенти. Повеќе информации за сместување во зградата на бутикот на R&R apartments, можете да најдете тука .

Related Products

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.