1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Homes
  6. »
  7. Звучна изолација на идови во стан

Звучна изолација на идови во стан

 Звучна изолација на идови во стан
 Звучна изолација на идови во стан
 Звучна изолација на идови во стан
 Звучна изолација на идови во стан
 Звучна изолација на идови во стан
Get in touch
GET IN TOUCH
Звучна изолација на идови во стан

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Тишината во спалната соба е еден од клучните фактори што треба да се добие вистинската количина на здрав сон.

Меѓутоа, многу често, вревата што доаѓа од соседната просторија се меша во постигнување на тивка и мирна околина за спиење. Еден од најчестите проблеми на нашите клиенти кои живеат во станбени станови е минување на бучава од дневната соба до спалната соба.

Замолчувањето во спална соба е процес на кој нашите специјалисти посветуваат големо внимание затоа што човечкото уво за време на спиењето е многу чувствително и недостатокот на сон предизвикан од бучава го оштетува физичкото и менталното здравје на личноста.

Видот на wallидот, неговата геометрија и изворот на бучава се само неколку од факторите на кои акустичните инженери во ДЕЦИБЕЛ обрнуваат внимание при професионално препишување на производи.

Во еден од последните случаи на звучна изолација на спалната соба во непосредна близина на дневната соба, МУТЕ СИСТЕМ 33 звучен изолациски систем се пропишува и монтира на wallидот во спалната соба што ги раздвојува двете простории. MUTE панелите исто така се опремени со звучна изолација на битуменска мембрана за да се постигнат потребните вредности за намалување на бучавата.

Она што му дозволува на DECIBEL да го гарантира квалитетот на секој звучно изолационен проект е услугата што ја нуди за вршење мерења на звучен бран пред и по завршувањето на изолацијата на звукот.

Индексот на изолација на бучава на постојниот преграден wallид помеѓу просторијата и дневната соба, измерен пред употреба на МУТЕСКИ СИСТЕМ 33, означува 50 dB. Конечниот индекс на вистинска звучна изолација со обиколки постигнати со употреба на материјали за контрола на бучава е 59 dB.

Можете да ја видите графичката претстава на резултатите пред и по графиконот број 1 подолу во галеријата.

Пропишаните производи и крајните мерења укажуваат на постигнување на високи нивоа на акустична удобност, придонесувајќи за да се направи просторијата пријатно и тивко место.

Ако имате сличен проблем и сакате консултација за молчење за домување, можете да не контактирате на +359882 41 39 02 или да ни испратите е-пошта на sales@decibel.bg.

Повеќе информации за производите што се користат во проектот, можете да најдете ОВДЕ.

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.