1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Industrial & Commercial buildings
  6. »
  7. Звучна изолација на генератор во Telenor

Звучна изолација на генератор во Telenor

 Звучна изолација на генератор во Telenor
 Звучна изолација на генератор во Telenor
 Звучна изолација на генератор во Telenor
 Звучна изолација на генератор во Telenor
 Звучна изолација на генератор во Telenor
 Звучна изолација на генератор во Telenor
 Звучна изолација на генератор во Telenor
 Звучна изолација на генератор во Telenor
 Звучна изолација на генератор во Telenor
 Звучна изолација на генератор во Telenor
Get in touch
GET IN TOUCH
Звучна изолација на генератор во Telenor

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Пред неколку години, веднаш до Бизнис Парк Софија, каде што се сместени канцелариите на Теленор, компанијата изгради свој голем центар за податоци.

Потребно е моќно ладење на центарот за податоци, што секако компанијата го обезбедува. За таа цел, потребен им е резервно напојување обезбедено од 2 дизел генератори, секој со капацитет од 1 мотор на бродот. Моќна помошна моќ, која ретко се вклучува, но понекогаш во текот на ноќта (за периоди од неколку часа) предизвикува поплаки за гласниот шум што ги задржува соседите да живеат во блок преку улицата. Обично во вакви случаи започнуваат поплаки и барања за отстранување на проблемот, како што се случува со Теленор. Луѓето од блокот ја опишуваат бучавата како неподнослива и создаваат невозможност за мирен престој во своите домови. Случајот траеше околу 3 години без резултат, се додека лутиот жител не реши да пука со воздушна пушка вработен во Теленор. Предупредување Ова очигледно дава нов поттик за решавање на проблемот, затоа што набргу по настанот Теленор контактираше со нас и ни кажа за проблемот со моќните и бучни генератори. Откако ја слушнавме нивната верзија на „мешање“ на причините за бучава, решивме да ги провериме информациите со жителите на блокот - „жртвите“. Тие рекоа дека вревата што ја слушнале е „причина што не можат да спијат ноќе и не можат да ги отворат своите прозорци во текот на денот“.

Решивме да го зафатиме случајот со дизајнирање, производство, доставување и инсталирање на придушувачи на отворено. Технолошкиот процес на нивно дизајнирање и производство ги однесе специјалистите во нашиот инженерски оддел и нашата фабрика околу 3 месеци, а придушувачите создадени од нив имаат вкупна тежина над 2000 кг. Инсталацијата ни траеше 20 дена.

Според договорот, нашиот клиент сакаше да постигне резултат што ќе обезбеди усогласеност со бугарските стандарди за бучава во текот на денот и оние во текот на ноќта. Сепак, поставивме друга цел за самите себе. Имено - жителите да го доживеат задоволството од тишината во нивните домови како што беше пред изградбата на дополнителното напојување на центарот за податоци, а компанијата Теленор да работи непречена.

Во овој момент, задачата е завршена. Вчера, шетајќи по улицата помеѓу блокот и објектот Теленор, откривме дека ладењето работи, но тоа веќе не пречи никого. Мерењата за професионална контрола го потврдија ефектот на придушувачите.

Луѓето кои живеат во блокот спротивно не можеа да слушнат кога ладењето работи и кога не е.

Во нашата работа честопати се среќаваме со „мешање“ и „жртви“, во некои случаи нашите клиенти „мешаат“, во други тие се „жртви“. Изолацијата на бучавата е можна во двата случаи.

Сепак, нашата цел отсекогаш била да се информираме и да привлечеме внимание на важноста на консултација со специјалисти за акустика во фазата на дизајнирање на згради и објекти. Дизајнирана и имплементирана навремено и квалитетна звучна изолација од искусни професионалци е најефикасна. Во овие средства, почитувањето меѓу „соседите“ може да се одржи без употреба на пушки;)

Ако сте запознаени со ситуацијата опишана погоре, не двоумете се да контактирате со нашите специјалисти и да го споделите вашиот проблем со бучавата. Тие ќе дадат индивидуално решение за вашиот случај поврзано со звучна изолација, акустика или вибрации во станбени, јавни или индустриски згради.

Им се заблагодаруваме на Теленор и жителите на зградата, кои и покрај тешкотиите, помогнавме да се подобри нивното живеење и работната средина и нè натераа да учествуваме во решавањето на важен случај. Овој резултат е вреден и за нашите клиенти и за нас.

Related Products

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.