1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Homes
  6. »
  7. Звучна изолација на чилерите во Сан Стефано Плаза

Звучна изолација на чилерите во Сан Стефано Плаза

Звучна изолација на чилерите во Сан Стефано Плаза
Звучна изолација на чилерите во Сан Стефано Плаза
Звучна изолација на чилерите во Сан Стефано Плаза
Звучна изолација на чилерите во Сан Стефано Плаза
Звучна изолација на чилерите во Сан Стефано Плаза
Звучна изолација на чилерите во Сан Стефано Плаза
Звучна изолација на чилерите во Сан Стефано Плаза
Звучна изолација на чилерите во Сан Стефано Плаза
Get in touch
GET IN TOUCH
Звучна изолација на чилерите во Сан Стефано Плаза

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

„Сан Стефано Плаза“ е комплекс што ја комбинира функцијата „живеалиште“ со елементи на зона за мешана употреба за да им обезбеди максимален комфор на жителите. Тој нуди широк спектар на услуги во своите трендовски продавници и ресторани, уметничка галерија и СПА центар.

Што беше проблемот?

Просториите за комерцијални активности се наоѓаат во пониските нивоа на зградата, веднаш до самопослугата Била. На подземниот паркинг е инсталирана единица за климатизација на отворено, која служи за потребите на продавницата. - Генерира бучава што одекнува на горните катови и жителите се чувствуваат како да се во тунел.

Кое беше решението?

Екипата на „Сан Стефано Плаза“ реши да го реши проблемот и не контактираше за консултација. По дијагностицирањето на проблемот, инженерскиот тим на DECIBEL понуди решение, кое беше одобрено од раководството на комплексот на станови и започна проектната работа. Овој проект го поделивме во две фази.

Фаза 1 - инсталација на метални перфорирани панели „PZP“ (дебелина од 50 mm) без заден капак, на wallsидовите околу чилерот со цел да се намалат рефлектирачките површини преку панелите што апсорбираат звук. Идејата за овој чекор беше звучните бранови од задниот дел на чилерот да не се рефлектираат и да се вратат на подземниот паркинг и соодветно на проблематичната област.

Фаза 2 - инсталација на 2 пригушувачи пред вентилаторите на чилерот со должина од 1500 mm, надворешен дијаметар Ф950 mm и дебелина на апсорпција на звук од 100 mm.

Резултатите:

Последната фаза од проектот беше мерење на нивото на звук, извршено од претставник на DECIBEL. Пријавените вредности на бучавата ги надминаа очекувањата на нашиот клиент. Целиот проект, почнувајќи од фазата на дизајнирање до мерењето на конечните резултати, траеше само месец и половина.

Ова не е прв пат тимот на Сан Стефано Плаза да ни верува. Овде можете да ги видите нашите други реализирани проекти во мултифункционалниот комплекс: -> 

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.