1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Homes
  6. »
  7. Шумоизолации во станбен комплекс

Шумоизолации во станбен комплекс

Шумоизолации во станбен комплекс
Шумоизолации во станбен комплекс
Шумоизолации во станбен комплекс
Шумоизолации во станбен комплекс
Get in touch
GET IN TOUCH
Шумоизолации во станбен комплекс

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ГИМ ПРОСТОР НА RESИВЕНА „САН СТЕФАНО ПЛАЗА“

Вториот проект што го решивме во "Сан Стефано Плаза“ беше нивниот фитнес центар.

Што беше проблемот?

Менаџерскиот тим на „Сан Стефано Плаза“ ни допре, за да можеме да го процениме и дијагностицираме проблемот. Во нашата линија, постигнувањето на точната дијагноза е половина од процесот кон решение. Ова е причината зошто е од клучно значење за нас да анализираме и инженерираме акустично и изолационо решение. Вака го наоѓаме изворот на бучава и нудиме прифатливи решенија.

Која беше целта?

Откако разговаравме со сопственикот на теретана, дознавме дека главниот пропусен воздух за зградата помина низ фитнес-центарот, што се покажа како извор на досадното потпевнување. По детална анализа на просторот, откривме и дека зад theидовите на салата, беа инсталациите за греење и вентилација за целата зграда.

Инженерите на ДЕЦИБЕЛ утврдија дека системите за вентилација имаат завртување од 90 степени на крајот. Во овој момент во системите, протокот на воздух создава мерење на бучава над 50Hz, што се носи низ системот за вентилација на зградите. Откако беше основан изворот, нашиот тим брза да најде решение. Класичното решение во вакви случаи е примена на правоаголници изработени од стаклена волна и перфориран лим. Овие системи се направени врз основа на пресметката на волуменот на воздухот што доаѓа преку системот. Кога се применува овој вид на решение, функционалноста на машината е компромитирана,

Со какво решение дојдовте?

Тимот на ДЕЦИБЕЛ подготви и примени иновативен нов начин за третирање на аглите и со рефлективен материјал и со абсорбента материјал.

Резултатите:

По инсталацијата на звучно изолациониот раствор применет во фитнес центарот, вревата од 50Hz беше неоткривачка. Сопственикот побара од нас да помогнеме со ..

 

ИЗВРШУВАARTЕ НА СТАН ДО РЕIDИНД „САН СТЕФАНО ПЛАЗА“

Луксузната резиденција на Сан Стефано Плаза нуди опремени апартмани за изнајмување. По неколку изнајмувања екипата на Сан Стефано повторно забележа проблем што се однесува на бучавата. Бевме поканети да го најдеме изворот на вревата што им пречеше на гостите и да најдеме решение.

Што беше проблемот?

Тимот во ДЕЦИБЕЛ требаше да работи на помагање на Сан Стефано уште еднаш. После прецизна анализа со опрема за акустика со висока употреба, го најдовме изворот на бучава ... водоводните цевки за системот за греење се циклираат со употреба на мотор.

 

Која беше целта?

Откако го утврдивме изворот на бучава, го натеравме да обезбедиме мирен сон за жителите на Сан Стефано Плаза.

Кое решение беше решението?

Нашиот тим на искусни и докажани инженери сврте посебно внимание на целиот циклус на проектот, од развој, производство, испорака и инсталација, до конечни отчитувања.

Развивме сопствен проект заснован на потребите на нашите клиенти за изградба на звучна изолација со материјал Fomex и дополнителна изолација. Нашето развиено решение беше одобрено од клиентот и продолживме со испорака и инсталација.

Резултатите:

По извршувањето на проектот, спроведовме контролна мерка со која ги потврдивме очекуваните резултати.

Тимот во „Сан Стефано Плаза“ побара од нас да помогнеме со уште два стана, што продолжува да покажува дека го постигнавме она што го посакуваа нашите клиенти. Посебна благодарност до тимот на Сан Стефано за довербата во нас.

Related Products

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.