1. Начало
 2. »
 3. Проекти
 4. »
 5. Offices & conference rooms
 6. »
 7. Прилагодени чувствителни акустични прегради за канцелариски маси

Прилагодени чувствителни акустични прегради за канцелариски маси

Прилагодени чувствителни акустични прегради за канцелариски маси
Прилагодени чувствителни акустични прегради за канцелариски маси
Прилагодени чувствителни акустични прегради за канцелариски маси
Прилагодени чувствителни акустични прегради за канцелариски маси
Прилагодени чувствителни акустични прегради за канцелариски маси
Get in touch
GET IN TOUCH
Прилагодени чувствителни акустични прегради за канцелариски маси

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Резиме на проектот

Клиентот ни пријде за да дизајнираме раздвојувачи на маса за нивната нова канцеларија. Нивните главни барања беа еколошки материјали, лесна конструкција и приспособливи форми и големини. По посетата на локацијата и деталните мерења, дизајниравме сепаратори во прилагодена форма користејќи акустични филц панели FESIGN Screenus. Овие сепаратори се грижат за распоред на биро за четири лица, со исечоци за приклучоци за струја и специјален хардвер за монтирање. Дизајнот вклучува мазни кривини за класична естетика. Клиентот беше воодушевен од конечниот резултат, кој беспрекорно се интегрира со канцеларискиот декор.

Опсег на работа

 • Мерења на лице место: Детални мерења на бирото и работниот простор.
 •  Дизајн:
  • Сепаратори во прилагодена форма, приспособени за поставување биро за четири лица.
  • Исклучоци за приклучоци за струја.
  • Мазни кривини за класичен дизајн.
 • Производство: Употреба на еколошки акустични филц панели FESIGN Screenus.
 • Инсталација: Ефикасна и прецизна инсталација на сепараторите.

Предизвик

Примарниот предизвик беше да се создаде прилагодено, еко-пријателско решение кое ќе биде естетски пријатно, лесно и функционално за канцелариите на клиентот. Клиентот сакаше беспрекорно и лесно решение за уредување на работната маса со четири лица, кое бара прецизен дизајн и извршување.

Решение

Го избравме асортиманот на производи FESIGN, особено акустичните филц панели Screenus, поради нивните еколошки својства и приспособливи карактеристики. Направени од 65% рециклиран полиестер, овие панели се одржливи и многу функционални. Тие можат да бидат приспособени по големина, дебелина, форма, обрасци и бои за да се исполнат специфичните барања.

За овој проект, дизајниравме сепаратори во прилагодена форма со приспособени исечоци за приклучоци за струја и специјален хардвер за монтирање. Сепараторите имаа и мазни кривини на краевите, подобрувајќи го целокупниот изглед и чувство. Панелите FESIGN беа избрани поради нивните акустични предности и визуелна привлечност, што гарантира дека тие го надополнуваат канцеларискиот декор.

Користени производи

Акустични филц панели FESIGN на екранот:

 • Направено од 65% рециклиран полиестер.
 • Може да се рециклира по употреба.
 • Приспособливи по големина, дебелина, форма, обрасци и бои.
 • Погоден за сепаратори на маса, самостојни прегради или разделувачи на висечки простории.

Користењето на овие панели обезбеди еколошки, лесно и визуелно привлечно решение кое ја подобри акустичната и естетската средина во канцеларијата.

Резултат

Проектот беше успешно завршен, при што сепараторите во облик на сопствена форма совршено се вклопуваа во канцелариското поставување. Клиентот беше воодушевен од дизајнот, функционалноста и естетската интеграција на сепараторите. Панелите FESIGN Screenus обезбедија ефективно решение кое ги задоволуваше акустичните потреби и ја зголеми визуелната привлечност на работниот простор.

Related Products

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.