1. Начало
 2. »
 3. Проекти
 4. »
 5. Offices & conference rooms
 6. »
 7. Прилагодени акустични панели за канцелариски простори

Прилагодени акустични панели за канцелариски простори

Прилагодени акустични панели за канцелариски простори
Прилагодени акустични панели за канцелариски простори
Прилагодени акустични панели за канцелариски простори
Прилагодени акустични панели за канцелариски простори
Прилагодени акустични панели за канцелариски простори
Прилагодени акустични панели за канцелариски простори
Прилагодени акустични панели за канцелариски простори
Прилагодени акустични панели за канцелариски простори
Прилагодени акустични панели за канцелариски простори
Get in touch
GET IN TOUCH
Прилагодени акустични панели за канцелариски простори

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Резиме на проектот

Соработувавме со клиент за да ја подобриме акустиката на заедничките простори на нивната нова канцеларија со користење на нашите висококвалитетни Echo Moon GLL и Felt панели. Тесно соработувајќи со дизајнерот, развивме приспособено акустично решение кое ги исполнуваше и естетските и функционалните барања. Нашиот тим обезбеди прецизни мерења, а инсталацијата беше завршена брзо за само еден ден.

Опсег на работа

 • Почетна консултација: Дискутирање за барањата на клиентот и визуелизациите на дизајнот.
 • Мерења на лице место: Спроведување на детални мерења со нашите акустични инженери.
 • Финализирање на дизајнот: Потврдување позиции, големини и распореди со клиентот и дизајнерот.
 • Приспособување на производот: Прилагодено боење филц панели со специфицирани RAL бои.
 • Производство: Производство на прегради Echo Moon, прилагодени GLL панели и геометриски филц панели.
 • Инсталација: Завршување на еднодневна инсталација на сите акустични панели.

Предизвик

Примарниот предизвик беше да се создаде акустичен третман кој беспрекорно се интегрира со визуелизациите на дизајнерот додека ефикасно управува со акустиката на заедничките простори во канцеларијата. Проектот бараше прецизно прилагодување на големини, форми и бои на панелите за да одговара на естетските и акустичните потреби на просторот.

Решение

За да одговориме на предизвикот, употребивме различни акустични решенија.

Прво, инсталиравме висечки прегради на Echo Moon за управување со звукот во сите отворени области. На избраните ѕидови се користеа помали прилагодени GLL панели во 3D форма за да се подобри апсорпцијата на звукот. На акустичното решение ги додадовме и нашите Felt панели. Прилагодени геометриски дизајни со жлебови, обоени во RAL боја специфицирана од клиентот, беа користени за дополнителна контрола на звукот и визуелна привлечност.

Нашиот тим ги тестираше сите дизајни за ефикасност пред да започне со производство, обезбедувајќи најдобри можни акустични перформанси.

Користени производи

 • Echo Moon Baffles: Ефикасни за намалување на одекот на отворени простори.
 • Прилагодени GLL панели: панели во форма на 3D дизајнирани за ѕидна инсталација.
 • Прилагодени фелт панели: Геометриски дизајни со жлебови, обоени во сопствени RAL бои наведени од клиентот.

Резултат

Инсталирањето беше завршено ефикасно за еден ден, со што значително се подобри акустиката на заедничките простории на канцеларијата. Прилагодените дизајни не само што го подобрија квалитетот на звукот, туку и додадоа уникатен естетски шмек во канцелариското опкружување. Клиентот беше исклучително задоволен од резултатите, што доведе до понатамошни соработки на други канцелариски проекти.

Важноста на акустичните решенија во дизајнот на канцелариите

Ефективниот акустичен третман е од суштинско значење во модерните канцелариски средини за да се намали загадувањето со бучава, да се подобри јасноста на говорот и да се создаде удобна работна атмосфера. Акустичните панели и преградите можат да ја трансформираат канцеларијата од бучно, стресно место во мирна и продуктивна средина, зголемувајќи го и задоволството и продуктивноста на вработените.

При изборот на акустични панели, земете ги предвид и нивните функционални и естетски квалитети. Приспособливите опции како што се преградите на Echo Moon и филц панелите може да се приспособат за да одговараат на декорот на вашата канцеларија, истовремено обезбедувајќи одлична апсорпција на звукот. Консултирајте се со акустични инженери за да се уверите дека панелите се правилно поставени и димензионирани за оптимални перформанси.

Контактирајте со нашиот тим денес за персонализирана консултација!

Related Products

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.