1. Начало
 2. »
 3. Проекти
 4. »
 5. Offices & conference rooms
 6. »
 7. Холистички канцелариски акустичен третман

Холистички канцелариски акустичен третман

Холистички канцелариски акустичен третман
Холистички канцелариски акустичен третман
Холистички канцелариски акустичен третман
Холистички канцелариски акустичен третман
Холистички канцелариски акустичен третман
Холистички канцелариски акустичен третман
Холистички канцелариски акустичен третман
Холистички канцелариски акустичен третман
Холистички канцелариски акустичен третман
Холистички канцелариски акустичен третман
Холистички канцелариски акустичен третман
Холистички канцелариски акустичен третман
Холистички канцелариски акустичен третман
Get in touch
GET IN TOUCH
Холистички канцелариски акустичен третман

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Важноста на канцелариската акустика

На модерното работно место, каде што коегзистираат соработката и концентрацијата, значењето на канцелариската акустика не може да се прецени. Добро дизајнираната акустична средина ја поттикнува продуктивноста, ја подобрува комуникацијата и ја негува благосостојбата на вработените. Прекумерното ниво на бучава, одекнувањето и одвлекувањето на звукот може да доведат до намален фокус, зголемен стрес и намалена ефикасност. Додека бизнисите се стремат да создадат енергични и динамични работни простори, оптимизирањето на канцелариската акустика се појавува како критична работа.

 

Резиме на проектот

DECIBEL го презеде предизвикот за подобрување на акустичната средина во Hyperzon, канцелариски простор во Софија, со имплементирање на сеопфатно решение приспособено на неговите уникатни потреби. Со бетонските површини и стаклените прегради, канцеларијата постави значителни акустични предизвици, барајќи внимателен баланс помеѓу функционалноста и естетиката на дизајнот.

 

Опсег на работа

 • Темелни консултации на лице место и акустични проценки за разбирање на специфичните предизвици на канцеларискиот простор.
 • Блиска соработка со COZY Design Studio кое го надгледува реновирањето за беспрекорно да ги интегрира акустичните решенија во целокупниот дизајн концепт.
 • Препораки и инсталирање на низа акустични панели, вклучувајќи мрежести панели за тавани, панели од пена Gyza за главната конференциска сала, дизајнерски панели ACER за друга конференциска сала и текстилни панели за канцелариски области.
 • Дизајн и имплементација на ѕидови за звучна изолација на Block System за справување со истекување на звук помеѓу салите за состаноци и отворените канцелариски простори.
 • Прилагоден дизајн и инсталирање на метални канали за дополнително да се намали преносот на звукот и да се подобри приватноста на говорот.
 • План за идна инсталација на прилагодени панели за печатење за додавање персонализирани елементи во просторот.

 

Предизвик

Примарниот предизвик беше да се подобри акустичниот квалитет на канцеларискиот простор на Hyperzon, а истовремено да се задржи неговата естетика за индустриски дизајн. Дополнително, решавањето на истекувањето на звукот помеѓу салите за состаноци и отворените канцелариски области беше од клучно значење за да се обезбеди продуктивна работна средина без одвраќање.

 

Избор на вистинското акустично решение за вашиот канцелариски простор

Изборот на оптимално акустично решение за вашиот канцелариски простор вклучува внимателна евалуација на различни фактори, вклучувајќи распоред, естетска дизајн, буџет и специфични акустични предизвици. Со огромен број достапни опции, навигацијата низ пејзажот на акустични решенија може да биде застрашувачка. Сепак, со разгледување на клучните критериуми и консултации со експерти за акустика, организациите можат да донесат информирани одлуки за да создадат средини што ја поддржуваат благосостојбата и перформансите на вработените.

 

Нашето решение

Решението на DECIBEL вклучува холистички пристап за справување со различните акустични предизвици на Hyperzon додека ја надополнува нејзината тема за индустриски дизајн. Тесно соработувајќи со дизајнерското студио, DECIBEL препорача и инсталираше различни акустични панели прилагодени на различни области во канцеларијата.

Мрежестите панели беа стратешки поставени на таваните за да обезбедат ефикасна акустична апсорпција притоа додавајќи визуелен интерес. Панелите со пена Gyza во главната конференциска сала беа обоени во црна боја за да се усогласат со индустриската атмосфера и да се обезбеди конзистентна завршница на површината. Дизајнерските панели на ACER воведоа допир на топлина со акценти на дрво во друга конференциска сала, подобрувајќи го целокупниот амбиент. Текстилните панели беа избрани за канцелариски области, нудејќи подобрена акустика, живописни опции за бои и лесно одржување.

Дополнително, беа инсталирани ѕидови за звучна изолација на Block System за да се ублажат проблемите со истекувањето на звукот, да се обезбеди приватност и да се минимизираат одвлекувањата. Прилагодени метални канали беа дизајнирани и инсталирани за дополнително да го ослабат преносот на звукот, што резултираше со зголемена приватност на говорот и намалени нивоа на бучава.

 

Резултат

Клиентот изрази задоволство од резултатите, нагласувајќи ја професионалноста и посветеноста на DECIBEL за испорака на ефективни акустични решенија. Идните планови вклучуваат инсталирање на приспособени панели за печатење за да се наполни просторот со персонализирани елементи и дополнително да се подобри неговата естетска привлечност.

 

Дали сте подготвени за следниот чекор во акустичното патување и на вашата канцеларија?

Контактирајте не за бесплатна консултација денес!

Related Products

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.