1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Industrial & Commercial buildings
  6. »
  7. Бучава од зградата на Европскиот парламент

Бучава од зградата на Европскиот парламент

Бучава од зградата на Европскиот парламент
Бучава од зградата на Европскиот парламент
Бучава од зградата на Европскиот парламент
Бучава од зградата на Европскиот парламент
Бучава од зградата на Европскиот парламент
Get in touch
GET IN TOUCH
Бучава од зградата на Европскиот парламент

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Зградата на Европскиот парламент се наоѓа на една од најпрометните локации во централна Софија. За да може воздухот да циркулира, на покривот е поставена комора за климатизација, која работи во текот на целиот ден. Освен тоа, од дворот на зградата, на шестиот кат има дизел генератор. Предметниот двор ја дели зградата на Европскиот парламент со неколку станбени задруги. Во последниве години, има бројни поплаки од жители на овие задруги за големиот шум што доаѓа од дизел моторот и климатската комора на покривот.

Поради проблем, Европскиот парламент стапи во контакт со DECIBEL за трајно решение. Нашиот тим создаде проект за изолирање на бучавата од комората за климатизација и дизел моторот.

Пристапот во DECIBEL траеше неколку фази. Прво, придушувачите се користеа за да ги замолчат отворите, а за некои од нив, требаше да се закачат дополнителни структури за да издржат временски услови. Околу комората за климатизација е поставена ограда од ПЗП панели, со перфориран лим на предната страна и цврст лим на задниот дел со цел да се изолира вишок бучава.

Имаше некои тешкотии во текот на процесот, поради живата локација на локацијата. Структурните елементи беа дизајнирани индивидуално да не бидат поголеми од 2,40 метри во големина за да можат да се транспортираат до покривот преку градежниот лифт. По инсталацијата на единицата за климатизација, истиот процес беше корумпиран со дизел генераторот, а покрај wallsидовите беше неопходно да се инсталира и кров. Целата инсталација беше завршена во рок од 30 дена.

Веднаш по инсталацијата на двете структури, следеа позитивни повратни информации од подносителите на претставници кои живеат во задруги кои делеле заеднички двор со зградата на Европскиот парламент.

 

Related Products

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.