1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Music and voice studios
  6. »
  7. Акустика за познато ТВ студио

Акустика за познато ТВ студио

Акустика за познато ТВ студио
Акустика за познато ТВ студио
Акустика за познато ТВ студио
Акустика за познато ТВ студио
Акустика за познато ТВ студио
Акустика за познато ТВ студио
Акустика за познато ТВ студио
Акустика за познато ТВ студио
Get in touch
GET IN TOUCH
Акустика за познато ТВ студио

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Прашање: Што го натерало клиентот да DECIBEL?

Одговор: Професионалните музичари и инженери за звук во студиото Доли Медиа дојдоа кај нас со свои истражувања и акустична анализа. Тие беа запознаени со нашата работа од заеднички проекти кои започнаа во 2012 година. Немаше потреба да се тестираат акустиката и нивото на бучава, бидејќи тие веќе знаеја што им треба, без нас да го анализираме просторот, како што обично се случува. Тие исто така знаеја дека ние сме единствената компанија што можевме да го извршиме проектот за да ги исполни тие стандарди и временска рамка. Ова беше една недела на пресврт. Ние ја обезбедивме понудата во ист ден од нивното испитување и започнавме да работиме следниот ден. Ние сме специјализирани кокошки, станува збор за брза и одлична работа.

 

Прашање: Па, што беше проблемот?

Одговор: Прашањето беше дека акустичниот и звучен звук што емитува од сцената може да се слушне надвор од сцената што го сместува студиото. Самата фаза се наоѓа во станбена населба, соседни други станбени згради. Нашиот клиент сакаше да избегне да се мачи некој што живее во близина. Влезот во телевизиското студио беше единствена метална врата. Како што може да се одложи, ако вратата не била конкретно направена за таа намена, таа нема да го изолира високото ниво на бучава. Самата фаза е голем правоаголник кој е поделен на два дела. Една половина од просторот е наменета за претставата. Значи, имаме бенд и публика, заедно со белењери и некои други подвижни парчиња. Од една страна на домаќинот, популарен телевизиски водител, требаше да се изолира од вревата што доаѓа од публиката. Имаше коридор, во кој се носи целата бучава кај публиката.

 

Прашање: Што сакаше да постигне клиентот?

Одговор: Неколку работи всушност. Шумоизолирање на просторот со цел да ги заштити соседите и бучавата од студиото. Специфичен звучен звук за групата и намалување на бучавата што доаѓа од аудицијата и од втората половина на сцената со кои се соочува домаќинот. Нашите клиенти прецизираат дека сакаат апсорпција на звук на 70hz. За таа цел, зад музичарите беше поставен тенок лист апсорбер со ниска фреквенција. Покрај тоа, просторите што ќе ги покриевме требаше да овозможат редовно движење. Ова не наведе да ја користиме нашата завесачка завеса DBB.


Прашање: Дали имате барања за дизајн и боја?

Одговор: Да, нивните барања беа насочени кон функционалноста, квалитетот и дизајнот на подобрувањата што ги обезбедивме. Тие сакаа црна завршница, така што ќе биде практично невидлива за гледачите дома. Завесите беа на 6м х 3,50 м на три засебни шини, бидејќи се изработени од тврд материјал, кој не е баш преклопен, но мора да овозможи движење.


Прашање: Дали имало технички предизвици за време на инсталацијата?

Одговор: Немаше скеле, моравме да користиме скали и прицврстувањето на инсталацијата на theидовите беше предизвик. Пресвртот мораше да биде брз, бидејќи новата сезона на шоуто woyuld започнува снимањето за неколку дена.


Прашање: Кој е повратниот одговор на околината по решението на DECIBEL?

Одговор: Во овој случај се занимававме со специјалисти кои разбраа што сакаат да постигнат и како резултат би можеле брзо да ги исполниме нивните очекувања. Завесите ја обезбедија сцената подвижност, звучна изолација и бараните квалитетни апсорпции.

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.