1. Начало
  2. »
  3. Проекти
  4. »
  5. Education, Sport & Multifunctional halls
  6. »
  7. Акустичен третман на концертно место, Швајцарија

Акустичен третман на концертно место, Швајцарија

Акустичен третман на концертно место, Швајцарија
Акустичен третман на концертно место, Швајцарија
Акустичен третман на концертно место, Швајцарија
Акустичен третман на концертно место, Швајцарија
Акустичен третман на концертно место, Швајцарија
Get in touch
GET IN TOUCH
Акустичен третман на концертно место, Швајцарија

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

MONDAYS AT SEVEN е уметничка серија во Биел, каде што шест до осум настани се случуваат секоја година во првиот понеделник од месецот во 19 часот. Продукциите главно опфаќаат области на музика и претстави како што се читања, танци, театар итн.

 

MONDAYS AT SEVEN е место да се доживее уметност директно поради нејзиниот формат и нејзината интимност. Вечерите им овозможуваат на заинтересираните посетители да имаат близок контакт со уметниците. Затоа, акустичното опкружување на просторот има најголемо значење.

 

Што беше проблемот? На местото требаше да се поправат неколку аспекти на лошата акустика со низок буџет, но ефикасно решено решение.

 


Која беше целта? Подобрување на акустичката перцепција и состојбата на умот за уметниците и публиката. За да го сториме тоа, мораше да ги елиминираме режимите, да ја изедначиме кривата на одек, да ги зголемиме „добрите акустични точки“ во просторот за седење на публиката и да ги елиминираме размахването.

 


Кое беше решението? Заедно со локалниот и искусен консултант за акустика во Швајцарија, DECIBEL обезбеди панели Skyline Diffuser, во бела боја. Skyline Diffuser е тродимензионален панел за дифузија кој обично се нанесува на wallsидови или тавани, обезбедувајќи двојна дифузија и на вертикална и на хоризонтална рамнина во просториите за слушање. Работи на високи фреквенции, оцрт и разјаснување на звукот.

 

Резултати: По инсталацијата, звукот во просторијата стана јасен и транспарентен. Музичарите можат поудобно да се слушнат. Што се однесува до публиката, приближно 50 места (25 во тоа време поради ограничувања на COVID), звукот е добро распореден, многу изедначен и локализацијата е одлична - нема „лоши места“ за да се слушне изведбата. Кривата на реверберација стана доста изедначена и што е најважно, нема повеќе вознемирувачки спекуларни рефлексии. И музичарите и публиката уживаат во музичките настапи и другите културни настани во подобро акустично опкружување.

 

За какви било дополнителни информации, ве молиме контактирајте не на office@decibel.mk.

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.