Get in touch

GET IN TOUCH

We would love to hear from you! Send us a message and one of our representatives will get in touch with you as soon as possible.

(Please fill all the required fields, marked with *.)

How do you prefer us to contact you?


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Related Products

Circulo™ Panel - Перфориран акустичен панел

Circulo™ Panel е перфориран акустичен панел, тестиран и создаден од DECIBEL и гостинот дизајнер JChernaev. По бројни акустични тестови и симулации тимот од инженери на DECIBEL, достигнува  оптималната форма, ширина и длабочина на процепите на лицето, со цел да оствари максимална звучна абсорпција на 400 Hz. Дизајнот е спроведен на база на направени акустични тестови и комбинира напредна стилиска композиција на звучен бран на класичната боја на дрво даб. Модерниот и стилски Circulo™ Panel е погоден за комбинација, како во современи ентериери, така и во повеќе класични стилови. Тенкиот рез на предната плоча, осветлен од вештачка или природна светлина, фрлаат дополнителни сенки врз основата, придонесувајќи за оптичка илузија на длабочина на концентрични перфорација. Панелот може да се монтира како единечен елемент или во комбинација, со цел да да оформи цели ѕидови или паноа. Елегантниот дизајн создава исклучителни визуелни ефекти врз ѕидовите на кои е монтиран.   Перфорираните акустични панели се погодни за акустичен третман на установи, трговски центри, хотели, канцеларии, концертни сали и училници. Акустичното третирање со перфорирани акустични панели ја подобрува акустична удобност во просториите и ги прави повеќе пријатни за живеење или престој. Circulo™ Panel е погоден за употреба во простории во затворен простор, како на ѕидовите, така и на таванот. Монтажата на панелите се одвивапреку директно лепење но потребно е претходно чистење на ѕидот со влажна крпа. Лепилото за монтажа е полиуретан , достапно за нарачки од DECIBEL. DECIBEL нуди и посебен систем за монтажа прикачен на задната страна на панелот, кој ја олеснува монтажата и заштедува од времето на сушење.42334234234

Circulo™ Panel - Перфориран акустичен панел

Acer™ panel Перфориран акустичен панел

Acer™ Panel е дизајнерски акустичен панел составен од 10% перфорирана плоча од МДФ со природен фурнир и основа од технички полиуретан со дебелина 50mm. Acer™ Panel е адаптиран и дизајниран да работи во средните фреквенции од звучниот спектар. Минималистичкиот  и стилски дизајн го прави погоден за станбени и јавни пространства. Панелот може да се монтира како единечен елемент во композиција, па да се оформат цели ѕидови или паноа. Елегантниот  дизајн создава извонредни визуелни ефекти врз ѕидовите на кои е монтиран.   Acer™ Panel е наменет за поставување најмногу во канцелариски простор, продавници и ресторани. Можноста да се менуваат отворите на перфорација со чекор од 0,1mm го прави применлив и за специфични проекти, какви се барањата за концертни сали, студија за снимање и домашни кина, каде се бара фино подесување на звукот. Елегантниот дизајн создава исклучителни визуелни ефекти врз ѕидовите на кои е монтиран. Acer™ Panel е погоден за употреба во простории на затворено. Акустичните перфорирани панели може да се монтираат како на ѕидовите, така и по таванот на просторијата Монтажата се одвива преку директно лепење при што е потребно претходно чистење на ѕидот со влажна крпа. Лепилото за монтажа е достапно за нарачки од DECIBEL.42334234234

Acer™ panel Перфориран акустичен панел

Перфориран акустичен панел - WavO™

WavO™ е дизајниран акустична панел составен од 9,7% перфориран преден дел, рамнина и основа од технички полиуретан со дебелина 50mm. Панелот може да се монтира како единечен елемент или во композиција, па така може да се оформат цели ѕидови или паноа. WavO™ e адаптиран и дизајниран да работи во средните и високи фреквенции од звучниот спектар. Композитната екпресивност на WavO™ овозможува безбројни комбинации и индивидуални композиции. Тенките резови на предната плоча, осветлени од вештачка или природна светлина, фрлаат дополнителни сенки врз основата, придонесувајќи за оптичка илузија на длабочината на прерфорациа.           Акустична панел WavO™ е многу погоден за акустичен третман на барови, дискотеки, ресторани, трговски центри, административни простории и хотели. Модерниот дизајн и акустичните параметри го прават идеален за подобрување на времето на реверберациа во конференциски и телеконферентни сали, канцеларии, телевизиски студиа, концертни сали, , просториите и училници, аудиологични и аудиометрични ординации. Перфорираните панели не поседуваат својства за звучна изолација и не  се користат при звучна изолација на ѕидови. Акустичните перфорирани панели може да се монтираат како на ѕидовите, така и по таванот на просторијата. Препорачан начин за монтажа на панелите, е преку директно лепење со полихлорпреново или полиуретан лепило.    42334234234

Перфориран акустичен панел - WavO™

Акустичен панел со печатена слика

Акустичниот текстил кај овие панели придонесува за добра звучна абсорпција и претставува идеално решение за простории каде има ехо и потреба од акустично третирање и естетска визија. Текстилот на панелите обезбедува пријатна атмосвера и претставува добар стилски завршеток во просториите во кои се поставува. Акустичните панели со печатена слика, имаат светли бои и поседуваат висока резолуција на датотеки обезбедени за печатење. На акустична ткаенина можат да бидат печатени слики или текстови, кои кога ќе се спојат ја дополнуваат внатрешноста на просторијата во која ќе се применува панелот.   Акустичните панели со печатена слика се повеќе соодветни за акустичен третман на канцелариски простории, домашни кина, ресторани, хотели и трговски центри (каде има ехо). Овие панели се погодни за акустичен третман на ѕидови и тавани Монтажата се остварува преку директно лепење со полиуретан, лепило или со поставување на конструкција.42334234234

Акустичен панел со печатена слика

VISTO 48 панел за звучна изолација

VISTO 48 е високо-технолошки еластичен панел за звучна изолација и звучна апсорпција на ѕидови и тавани. Различната комбинација на слоевите во панелот, постигнува многу повисоки нивоа на звучна изолација, во споредба со класичните материјали како стаклено- минерална, камена минерална волна или плута. Поцизицијата на дијафрагмата од вискоеластичен поливинил (средниот слој), работи истовремено како материјал за звучна изолација,мембранска звучна апсорпција и намалување на вибрации. Поважна форма на порозниот материјал (преден слој) е со оптимизирана геометрија која ја зголемува звучната абсорпција во опсег помеѓу 400-650 Hz, кои се најмногу карактеристични за домовите. VISTO 48 e патентиран производ, резултат на две годишниот развој на DECIBEL, време низ кое се изучуваат најзначајните параметри кои ги одредуваат акустичните својства, како што се: * Отпорност на воздушно преминување * Вискоза и термална должина на пора * Порозност * Извивност   VISTO 48 e наменет за монтажа на преградни ѕидови од гипс-картон (како фил, замена на класичните минералватови производи), над спуштени тавани, под подкренати подови и како отворена постава во студиа и репетициони сали. Кога VISTO 48 се користи за звучна изолација на ѕидови се монтира меѓу носечките профили на гипс-картонова конструкција, каде може да биде монтиран помеѓу профили, залепен на ѕид со лепак VISTO BOND или прицврстен со монтажни елементи VISTO FIX. За звучна изолација на подкренати подови, VISTO 48 се монтира директно врз постоечки под без лепење. Повеќе за звучна изолација на подови, видете тука. При монтажа над растерски спуштени тавани VISTO 48 се монтира директно на растерска конструкција, која треба да биде појачана со дополнителни држачи, за да се избегне откачување.    42334234234

VISTO 48 панел за звучна изолација
We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies. Find out more about cookies.