Oblo Baffle-Акустичен панел

Oblo Baffle

Oblo бафал панелот прикачен на плафон, e ефикасен при примена во екстензивно отворен простор каде што е потребно акустичен третман. Тоа е многу профитабилен начин за намалување на времето на реверберециa и го елиминира звукот од таванот и други површини во третираната просторија. Тој лесно се инсталира на бетон, метални рамки или на тавани од гипскартон. Бафал системот е применлив за огромни пространства како спортски сали, ноќни клубови, базени, фабрики, отворен тип на канцеларии и простори со високи тавани.

Примена

 Спортски сали, ноќни клубови, канцеларии од отворен тип, театри, фабрики.

Коефициент на звучна апсорпција

Технички карактеристики

Материјал: технички полиуретан , ткаенина
Дизајн: рамен со текстилна покриеност
Боја: Т01- Т22
Димензии на круг бафaл: d 500mm , 50mm
Димензии на правоаголeн бафaл: 1000mm 500mm
Тежина: 1,5 кг.
Монтажа: се закачува на таванот преку држач

Галерија