Висока класа на звучна апсорпција "P" Bass Trap

P Bass trap

π bass trap е специјално создаден за да обезбеди звучна апсорпција помеѓу 125-250 Hz. Дрвената плоча (лицето) е со дебелина од 7 mm и има 3,14% перфорации направени од 15 крстовидни отвори. Отворите со форма на крст се поефикасни од стандардните округли отвори. Перфорираната плоча (лицето) и кутијата се направени од акустичен технички полиуретан кои дејствуваат како Хелмхолцов резонатор. Со цел да постигнеме оптимален дизајн ние го покривме со црна акустична ткаенина која го дава завршниот изглед на "P" bass trap-от. Погоден е за поставување во аглите на собата каде преостанатата звучна енергија од спектарот се акумулира.

Примена

Студиа, музички студиа, домашни кина, конференциски сали, канцеларии,

јавни места, call центри и др.

Коефициент на звучна апсорпција

Технички податоци

Материјал: Перфорирана дрвена плоча и акустична ткаенина од aкустичен технички полиуретан (куќиште)
Дизајн: црна ткаенина со видливи крстовидни перфорации
Димензии на предната плоча: 420 x 1000 мм
Странични ѕидови: 300 x 1000мм
Тежина: 3 кг
Перфорација: 3,14%
Монтажа: преку лепење во аглите на собата

Галерија