Geometry Live Line - Акустични панели со флок облога

Geometry Live Line Акустични панели со флок облога

Geometry Live Line (GLL) со собраа покриеност дава слобода на имагинацијата и е револуционерно откритие во светот на акустичките решенија. Дизајнот на линијата е специјално разработен од студио Thinkforward TM за децибели. GLL со собраа покриеност комбинира звучна апсорпција квалитети на техничкиот полиуретан со луксузниот финиш од кадифени собраа нишки. Технологијата на флокирање на акустични материјали е единствена техника за покривање, преку електростатичко нанесување на текстил во прав, постигнувајќи ефект на кадифена покриеност на акустичните материјали и подобрување на звучната апсорпција. GLL панелите се нудат во 8 различни бои, правејќи комбинации од 5-те основни елементи.

Намена

барови, ресторани, домашни кина, станбени простори, корпоративни продавници и трговски центри, центри за забава, музички студиа, телевизиски и радио студиа, канцеларии, клупи,  концертни сали.

Коефициент на звучна апсорпција

Технички информации

Материјал: технички полиуретан; акустична ткаенина
Боја: елементите се нудат во 8 бои (номенклатура по каталог F01- F08)
Димензии: 600mm. X 600mm. X 840mm.
Дебелина: од 30 до 60mm. при врвот на триаголникот
Тежина: 0,282 kg.
Монтажа: ѕидови, тавани преку директно лепење со монтажен лепак

Галерија