Sharp Bass Trap

Sharp Bass Trap-Акустичен бас капан

Sharp Bass Trap предлага значителна звучна апсорпција во ниските фреквенции - басовите и е одлично дополнување на основната акустична обработка на специјализираните простории. Sharp Bass Trap се користи за намалување на т.н. "boom" ефект кој го маскира доброто слушање на средни и високи фреквенции.

- Иновативен и атрактивен дизајн  
- Ефикасна звучна апсорпција на ниските фреквенции 
- Лесен за монтажа  
- Лесен за одржување и прекројување

Примена: конференциски и телеконференциски сали, Call центри, телевизиски и радио студиа, издавачки студиа, простории за обработка на звук, репетициски сали, музички сали, јавни простории, концертни сали и др.

Монтажа: лепење со полиуретан или полихлорпреново лепило;

Коефициент на звучна апсорпција

Технички информации

Материјал: полиуретанска пена
Густина: 28 kg. / M3 (ISO 845)
Цврстина: 40% 2.8 kPa (ISO 3386)
Боја: темно сива
Димензии на елементот: 25 x 25 x 50 cm и 25 x 25 x 100 cm
Дебелина: 18 cm
Тежина: 470 gr. // 940 gr. за елемент
Класа на непродорно: BS 5852 Crib 5

Галерија