Square Raster Absorber

Акустичен панел од технички полиуретан

Square Raster Absorber

Нуди добри алтернативни резултати при апсорпцијата на фрекфенции од среден и висок опсег. Апликацијата на овој елемент во телевизиски и радио студија гарантира висока класа на акустичи решенија при екстремно разумни цени. Другата предност во процесот на апликација е тоа што, кога елементите се монтираат еден до друг жлебовите остануваат скриени, па така дупките можат да бидат искористени како простор за кабели.

 

Предности на акустичниот панел:

-иновативен дизајн

-добри акустични пропорции

-лесен за монтирање

-различни методи за монтажа

Примена и монтажа

Примена: конференциски и телеконференциски сали, call центри, телевизиски и радио студиа, студиа за снимање на музика, соби каде што се обработува музика, сали за и музички проби, јавни простори, концертни сали и училници.

Монтажата е со полиуретански или полихлориран лепак, одговара за ѕидови и тавани.

Коефициент на звучна апсорпција

Технички податоци

Материјал: полиуретанска пена
Густина: 25 kg./m3 (ISO 845)
CDH Harness 40 % 1.5 kPa (ISO 3386)
Боја: темно сива
Димензии на плочата: 50 x 50 cm
Plate thickness: 7.5 cm
Тежина: 490 gr./plate
Реакција на оган: BS 5852 Crib 5

Галерија