Akustičen tretman vo radio studio vo Tanger, Maroko

Најновиот проект на DECIBEL донесе акустична удобност во една од врвните радиостаници во Мароко. "Medi 1 Radio" е мрежа за радио вести со седиште во Тангер, Мароко, со публика од околу 23 милиони луѓе.

Со цел да се создаде пријатно акустично опкружување и за радио-домаќините и за нивните гости, во соработка со својата локална партнерска компанија, DECIBEL обезбеди тридимензионални панели за дифузија „City Sky“ за тавани и „P“ бас-стапици за идните агли.

Додека панелите „City Sky“ работат добро со високи фреквенции, го оцртуваат и разјаснуваат звукот, басните стапици „P“ се исклучиво дизајнирани да обезбедат ефективна апсорпција на ниска фреквенција помеѓу 125-250 Hz.

Ако сте заинтересирани да дознаете повеќе за нашите производи и услуги достапни во Мароко, ве молиме контактирајте не на markets@decibelinternational.co.uk

Галерија

Поврзани производи

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.