Звучна изолација и акустика за
Професионални студија

Новите технологии и современите акустични материјали го водат развојот на модерното диџеј-инџи и производство. Најважно за секој уметник што создава во студио е да ги слушне креираните звуци, исто како што ќе ги слушнеше на сцената за време на една претстава. Предизвик во акустиката е тоа што студиата и просториите за музика обично звучат многу поразлично од големите места на отворено или затворено каде што се одвиваат настапи. Не ретко, изведувачите не успеваат да ги препознаат своите дела кога ќе ја преземат сцената, а просторијата што ја создадоа не беше соодветно акустично третирана. За да се избегне овој проблем, потребно е да се изврши увид во просторијата, да се дефинира типот на музика и инструменти, како и каде подоцна ќе се изведува музиката и како треба да звучи за време на изведбата. Во зависност од овие критериуми, ги пропишуваме најсоодветните акустични решенија и како тие можат да бидат поставени за да се постигне посакуваниот ефект и атрактивен дизајн.

Од друга страна, професионалните студија сè повеќе се градат за мешана употреба. Т.е. за снимање на звучни записи, аудиции, мастеринг и мешање на студиа, дабл и преноси во живо. Ова е економски и деловно од една страна, но од друга страна е предизвик во однос на акустиката и звучната изолација. Во нашето портфолио има многу слични завршени проекти, со постигнати резултати и фантастичен дизајн, кои им донесоа на своите сопственици квалитетни производи, задоволни клиенти и успех во бизнисот.

Покрај акустичниот третман и звукот на студиото, неговата звучна изолација е важна, така што може да се користи во секое време, без да се мешаат другите жители на зградата во која се наоѓа студиото. За анализа и дизајн на оптимална звучна изолација, DECIBEL користи специјализиран софтвер и современи решенија со висок квалитет. По извршувањето на проектот, со мерења ги верификуваме постигнатите резултати и ги докажуваме проектните вредности поставени како барања на клиентот.

Доколку планирате да го изградите или надградите вашето студио, контактирајте не за понуда и професионален совет.

Поврзани производи

Слични проекти

We use cookies on our website. By continuing you accept these cookies.